Тільки в 40 років зрозуміла, навіщо потрібна решітка в духовці. Ви будете здивовані, що й досі цього не робили

Кожен з нас іноді стикається з проблемою, коли треба швидко і смачно приготувати їжу у той час, коли сил та бажання особливо немає, але треба! І в такий момент нам би хотілося мати у своєму арсеналі якийсь універсальний прилад, який допоможе швидко приготувати смачну та здорову їжу. І тут на допомогу приходить решітка для духовки! Так, звичайна решітка, яка є в кожній духовці та на яку ми часто не звертаємо уваги. Та чого тут приховувати, на цю решітку ми просто часто ставимо форми для випікання або користуємось зовсім не так, як потрібно. Дніпровська панорама розповість, для чого насправді потрібна решітка з духовки та як її можна використати.

Секретом з нашим сайтом поділилась дніпрянка, яка попросила не називати її.

Раніше я використовувала її тільки як підставку для форм і деко, але виявилося, що її функціональність набагато ширша. Наприклад, решітку можна "юзати" у якості тостера. Вона ні чим не гірша.

Як приготувати тости на решітці

Як це зробити? Та дуже просто. Для цього досить нижче решітки поставити деко, застелити його пекарським папером і між прутів решітки вставити скибочки хліба.
А за 15- 20 хвилин будете мати справжні ароматні тости. Єдиний мінус для тих, хто має велику духовку. Вона споживатиме немало електроенергії, але смакота ще та!

решетка и хлеб

Як запікати овочі на решітці

Також решітками можна використовувати для запікання овочів. Картоплю, помідори, перці, баклажани та інші овочі можна запекти на решітці, причому в шкірці, що збереже всі корисні речовини та надасть їм апетитного вигляду. А якщо хочеться м'ясного шашличка, його теж можна легко приготувати на решітці. Наколіть шматочки м'яса на шпажки і встановіть ґрати. Обов'язково підставте лист знизу, щоб соки з овочів або жир з м'яса капали на нього.

Як приготувати мексиканську закуску такос

До речі, решітки можуть допомогти в приготуванні і мексиканської закуски такос.

решетка и такос

Потрібно купити звичайний лаваш та вирізати з нього кружки. Після них вішаємо на решітку і залишаємо приблизно на 15 хвилин у духовці. Після цього ви отримаєте тверду основу під начинку, яку можна заповнити будь-якими інгредієнтами на смак.

Як приготувати курячі гомілки на решітці

Дуже просто приготувати у духовці і кучячі гомілки. Такий спосіб ви точно не використовували! Страва може бути як пікантною, так і за вашим бажанням. Тобто можна використовувати решітки для смаження курячих гомілок.

Перед цим їх краще маринувати чи обмазувати спеціями.

Приготуйте гомілки на решітці, підставивши знизу лист з гарніром, наприклад, з картоплею. Готувати на решітці можна одночасно кілька страв, поставивши їх на різні рівні. Впевнені, ці страви приємно порадують вас та ваших рідних.

решетка и курица

Смачного! 

Нагадаємо, раніше ми писали

Курячі бомбочки: страва, яка підірве ваш смак