Тісто для пиріжків на окропі за 5 хвилин. Можна смажити, парити та запікати (фото)
Чудовий рецепт дріжджового тіста нашвидкуруч. Дріжджове тісто для пиріжків на окропі готується швидко, безопарним способом. Тістечка з цього тіста можна і смажити, і запікати — випічка виходить ніжною і навіть наступного дня залишається м'якою та смачною, передає Дніпровська панорама.
Начинку для пиріжків на заварному тесті можна використовувати будь-яку на власний розсуд — і солодку, і несолодку.
Як приготувати тісто для пиріжків на окропі
У тепле молоко (його можна замінити на воду) додаємо цукор, сіль і вливаємо олію. Всипаємо сухі дріжджі та перемішуємо до повного розчинення дріжджів.
Додаємо приблизно третину борошна (її заздалегідь просіяти) і перемішуємо тісто ложкою.
Вливаємо склянку окропу і додаємо ще половину від борошна, що залишилося. Тісто замішуємо ложкою, так як воно дуже гаряче.
Як тільки тісто злегка охолоне і збереться в єдину грудку, вимішуємо його руками, поступово додаючи борошно, що залишилося. На вимішування йде трохи більше 5-7 хвилин.
Перекладаємо тісто на робочу поверхню, присипану мукою|борошном| і обробляємо його на порційні шматочки для пиріжків.
На кожен шматочок тіста кладемо невелику кількість начинки та защипуємо краї, формуючи пиріжок.
Пиріжки викладаємо на лист або на стіл, накритий рушником. Поки ліпимо останній пиріжок, перші вже встигають "підійти" і стати пишнішими - їх одразу можна починати смажити.
Смажимо пиріжки із заварного тіста на олії з двох сторін до золотистої скоринки.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали
Пиріжки без духовки, можна їсти губами. Міняю начинку і готую щодня