Пиріжки без духовки, можна їсти губами. Міняю начинку і готую щодня

Поділимося рецептом правильного картопляного тіста для соковитих та ніжних пирижків, передає Дніпровська панорама.

Інгредієнти для картопляного тіста:

картопля - 350 г;
картопляний відвар - 200 мл;
сіль - ч. л.;
цукор - ст. л.;
яйце - шт.;
дріжджі - ст. л.;
борошно - 500 г;
рослинна олія - ст. л.

Інгредієнти для начинки:

фарш - 300 г;
цибуля ріпчаста - шт.;
сіль - ½ ч. л.;
окропу - 50 мл.

Приготування картопляних пиріжки з м'ясом:

Очищену картоплю відварюємо до готовності, нарізаємо на невеликі шматочки і викладаємо в окрему тару. Перетворюємо картоплю на пюре, змішуємо з відваром.

Солимо картопляну суміш, розбиваємо в неї яйце, перемішуємо. Висипаємо в картопляну суміш борошно та дріжджі, замішуємо еластичне м'яке тісто.

Змащуємо тісто олією і знову вимішуємо. Накриваємо тісто харчовою плівкою та залишаємо в теплі на годину.

тесто для пирожков
Для приготування начинки натираємо на великій тертці цибулю, викладаємо у фарш. Солимо фарш, посипаємо улюбленими спеціями.


Вливаємо у фарш окріп, лопаткою перемішуємо інгредієнти.

робити пиріжки

На робочій поверхні, посипаній мукою, ділимо тісто на невеликі колобки. З колобків робимо не особливо тонкі коржики, куди викладаємо начинку.

Запечатуємо фарш усередині тіста, кладемо пиріжки швом донизу.

готуємо пиріжки
Притискаємо пиріжки, кладемо на сковороду із заздалегідь розігрітою олією. Обсмажуємо пиріжки на середньому вогні з обох боків золотистого кольору.

Такі пиріжки чудово виходять, якщо їх приготувати без духовки. Використовуйте сміливо різні начинки. Крім м'ясної, картопляне тісто чудово поєднується з іншими ситними начинками, наприклад, капустяною, рисом та яйцем, будь-якими іншими фруктами.

смажимо пиріжки

 Експериментуйте. Домашні вам скажуть дякую!

Нагадаємо, раніше ми писали

Тепер цукерки в минулому. Нереально смачне варення зі слив та шоколаду на зиму