Торт шедевр без клопоту. Медовик із рідкого тіста, такої подачі ви точно не бачили (фото)

Зараз торт Медовик можна без проблем купити у будь-якому продуктовому чи кондитерському магазині. Але можна зробити його самостійно. Рецепт настільки простий, що не потрібно нічого вигадувати зайвого та особливо морочитися, повідомляє Дніпровська панорама.

Інгредієнти бісквіту для медовика:

масло вершкове 82% - 180 г;
цукор - 100 г;
мед - 180 г;
сіль - 1/4 ч. л.;
сода - ч. л.;
яйця - 4 шт.;
борошно - 300 г.

Інгредієнти для крему:

сметана 20% - 1,4 кг;
цукор - 200 г;
ванілін - щіпка.

Інгредієнти для карамельного мусу:

цукор - 150 г;
вода - 90 г;
вершки 33% - 150 г;
вершкове масло 82% - 50 г;
сіль - 1/2 ч. л.;
ванілін - щіпка;
желатин - 6 г.

Приготування медовика:

У каструлю з товстим дном викладаємо вершкове масло, висипаємо цукор та сіль, додаємо мед. Розтоплюємо вершкове масло на середньому вогні, варимо до розчинення піщин.

Висипаємо в суміш соду, перемішуємо та готуємо до виникнення бурштинового кольору суміші. Остуджуємо медову масу, розбиваємо в неї яйця та перемішуємо.

Просіюємо в суміш муку|борошно|, замішуємо однорідне карамельне тісто. На аркуші пергаменту малюємо коло рівне діаметру кондитерської форми. Кладемо на це коло тісто, намагаємося не виходити за краї.
Другий лист пергаменту застилаємо на лист, викладаємо рівним шаром залишки тесту на поверхню.
Випікаємо великий корж за 170 градусів 17 хвилин.

Видаляємо нерівні краї з коржа, нарізаємо на невеликі квадратики 1х1 див.
Круглий корж випікаємо за 170 градусів 10 хвилин.

Поки корж гарячий, обрізаємо нерівні краї. Основа має бути на 1 см менше за діаметром, ніж кондитерське кільце.
З обрізків коржів робимо крихту для посипання. Крем готуємо за допомогою змішування сметани, цукру та ваніліну. Міксером збиваємо крем протягом 3-5 хвилин до розчинення піщин.

Накриваємо крем плівкою і прибираємо в холодильник. У кондитерське кільце вставляємо спеціальну плівку. На дно капаємо трохи крему, встановлюємо круглий корж - основу.

Корж рясно змащуємо кремом, хаотично розкидаємо кубики раніше нарізаного коржа.
Маленькими купками викладаємо другу частину крему так, щоб не рухати кубики з місць.
Аналогічно збираємо 3 яруси торта. Останній шар має бути кремовий.
Залишаємо торт для просочення в теплі на 30-40 хвилин.
Далі накриваємо поверхню торта плівкою та залишаємо в холодильнику на 7-8 годин.
Наступного дня створюємо мус – у сковороду висипаємо цукор, вливаємо 50 мл води. Доводимо цукрову суміш до закипання, повинні утворитися бульбашки на краях сковороди. Зменшуємо вогонь до середнього, не заважаємо цукор.

Не забуваймо обертати сироп у сковороді. Паралельно з карамелізацією цукру нагріваємо у сотейнику вершки. Вливаємо вершки в карамельну суміш і злегка перемішуємо.

Додаємо в суміш вершкове масло, ванілін та сіль, перемішуємо. Після того, як масло розтопиться, проціджуємо суміш через сито. До карамельного мусу виливаємо желатин, який розводимо заздалегідь у воді.

Покриваємо верхівку медовика карамельним мусом і забираємо в холодильник для застигання на 30 хвилин.
Залишається лише прибрати кондитерське кільце, змастити боки торта кремом.
Акуратно посипаємо торт бісквітною крихтою, намагаючись не зачепити мусовий шар і подаємо медовик до столу.

медовик1медовик2медовик3медовик4медовик5медовик6медовик7медовик8

Нагадаємо, раніше ми писали

Правильні котлети. Визнаю тільки такий рецепт: чоловік готовий їсти їх весь тиждень, а свекруха нахвалює та нахвалює