Традиційна грузинська паска: рецепт ніжної та ароматної випічки

Подаруйте своїм близьким справжню домашню паску, приготовану за грузинським рецептом. Її ніжна волога текстура та чудовий аромат наповнять ваш дім відчуттям затишку та святкової радості, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

молоко - 250 мл .

цукор - 50 г.

пресовані дріжджі - 30 г.

борошно - 200 г.

цукор - 250 г.

сметана - 125 мл.

жовтки - 3 шт.

яйця - 2 шт.

вершкове масло - 125 г.


олія - 100 мл.

куркума - 0.25 ч. л.  ( не обов'язково ).

цедра 1 апельсина ( не обов'язково ).

сильний алкоголь - 2 ст. л. 

борошно - 650-700 г .

сухофрукти - 200 г .

борошно - 1 ст. л.

Приготування

  1. У теплому молоці розчинити 1 ст. л. цукру та дріжджі. Дати постояти 10–15 хвилин.
  2. Збити яйця з цукром, додати розтоплене масло, апельсинову цедру, дрібку солі, дріжджову суміш і поступово додати борошно.
  3. Замісити тісто, вмішати сухофрукти. Накрити й залишити в теплому місці на 1–1,5 години. Викласти тісто у форму, дати підійти ще 30–40 хвилин. Випікати при 170°C приблизно 40–50 хвилин до золотистої скоринки. Якщо паски почнуть підгорати, то покладіть на них фольгу або змочений у воді пергамент.

Також раніше ми писали Натуральна насолода у піст: готуємо корисні цукерки за 5 хвилин