Треба вигнати ворога та зберегти життя. Як 19-річний мешканець Дніпра мріяв бути ресторатором, а пішов у тероборону (відео)

Головне не думати про те, що тут колись жили люди, каже 19-річний боєць з Дніпра, який прийняв участь у звільненні, а потім у зачистці села Старомайорське на Донбасі. Цей населений пункт був під окупацією з березня 2022-го, а зараз він майже зруйнований. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію від 128-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

19-річний дніпрянин Віталій, який пішов на фронт добровольцем 16 березня 2022-го, був вражений, коли вперше побачив, що залишилося від Старомайорського.

Я там раніше ніколи не був. Те, що я побачив - це жах, тому що там немає ніякого життя. Все зруйновано, жодної цілої домівки, все розбито. Звичайно прикро, що таке відбулося, але це - війна. Коли ти бачиш це постійно, ти потихеньку звикаєш і починаєш не думать, що тут паніше жили люди. Звичайно, жили люди - мирно, спокійно. Але коли прийшли окупанти, треба думати не про те, що тут були домівки, а треба думати про своє життя, як його зберегти та як вигнати ворога, - каже молодий військовий.

Коли почалася війна, Віталій навчався у коледжі, мріяв бути ресторатором. Але вже через три тижні після повномасштабного вторгнення ворога до України хлопець попросився добровольцем на фронт. Спочатку йому відмовили - у нього навіть не було військового квитка, але Віталій виявився наполегливим.

У кожного своє рішення, але треба розуміти, що це наша земля, наша Україна, яку потрібно оберігати і стояти до кінця, щоб в майбутньому ми жили у мирі та спокої, - додає Віталій.

Нагадаємо, раніше ми писали, що фотокор показав мешканців Дніпра, які захищають Україну.