Три в одному: котлета, гарнір та хліб. Соковиті пиріжки з м'ясом і картоплею
Булочки люблять у багатьох родинах. Їх із задоволенням їдять, і дорослі, і діти. Але впевнені, що такий варіант приготування булок мало хто використовує. Спробуйте и впевнені, вас ця страва сподобається. Причому ми говоримо не лише про поїдання булочок, а й про виготовлення цих борошняних виробів. Справа в тому, що готувати та вимішувати тісто – це особливий вид розслаблення. У деяких європейських країнах навіть існує психологічна практика замісу тесту.
В результаті такої практики людина медитує та заспокоюється. Спостерігаючи за тістом, що піднімається, можна поміркувати над своїми справами і проблемами в тиші і комфорті.
Варто релаксувати так удома, тому давайте приготуємо булочки з картоплею та м'ясом.
Інгредієнти для булочок з картоплею та м'ясом:
тепла вода - 300 мл;
цукор - 1 ст.л.;
борошно - 450 г;
сіль - 1 ч.л.;
дріжджі - ½ ч.л.;
Інгредієнти для начинки:
картопля - 550 г;
вершкове масло - 60 г;
кріп - пучок;
кінза - пучок;
сіль - 1.5 ч.л.;
фарш - 230 г;
цибуля - шт.;
кумін;
помідор - шт.
Приготування булочок з картоплею та м'ясом:
Відварюємо до готовності очищену та нарізану на кубики картопля, зливаємо в окрему миску відвар. У цей відвар висипаємо цукор та сіль, перемішуємо.
Просіюємо у відвар борошно, дріжджі та замішуємо тісто. Продовжуємо вимішувати тісто на столі, формуємо колобок і відправляємо на годину миску підніматися.
Картоплю перетворюємо на пюре, змішуємо з розтопленим вершковим маслом. Шинкуємо кінзу і кріп, висипаємо із сіллю до картопляного пюре, перемішуємо.
Подрібнюємо в м'ясорубці цибулю, натираємо на тертці помідори, викладаємо обидва овочі до м'яса.
Солимо фарш, додаємо кумин і ретельно перемішуємо.
Формуємо з картопляного пюре невеликі кульки з волоський горіх – 13 штук.
Формуємо з фаршу котлети аналогічної кількості, тісто ділимо на колобки теж 13 штук.
Розкочуємо з тіста невеликі коржики, куди кладемо котлету з фаршу. На кожну котлету викладаємо по кульці з картоплі.
Запечатуємо начинку всередині тіста як у мішечок.
Кладемо булочки швом до низу і злегка приминаємо. Викладаємо булочки на лист, застелений пергаментом.
Змащуємо булочки жовтком і випікаємо за 180 градусів 35 хвилин.
Можна прикрасити булочки перед випіканням гарбузовим насінням. Так виходять цікаві соковиті пиріжки з м'ясом та картоплею.
Нагадаємо, раніше ми писали
Рум'яні, соковиті. Картопляні зрази з грибною начинкою