У Бердянську на Азовському морі з'явилась отрута (фото)

Отрута з-під крану. У що окупанти перетворили водопровідну воду в окупованому Бердянську на Азовському морі Запорізької області, повідомляє Дніпровська панорама.

Якість водопровідної води в Бердянську, завдяки діяльності російських окупантів вже стала справжнісінькою темою для страшилок. Звісно коли вона є.
Неозброєним оком видно як вода впливає на посуд, псує білизну та техніку. Про шкідливий вплив на здоров'я бердянців, які змушені митися у цій воді, годі й казати.
Як розповідають бердянці, часто від води несе дустом, колір періодично стає іржавим.

вода з крану

Вода в крані - жах. Ніч постоє в якійсь ємності і перетворюється на брудне желе, ніби туди додали желатину... і жовтий наліт не відмивається нічим, крім кислоти для миття унітазів. Після душа тіло, ніби не твоє, шкіра стає, як наждак.

А ось ще один відгук мешканки Бердянська про якість води та про те, що в ній навіть прати не можна.

Ми нещодавно випрали ковдру в машинці, вона перетворилася не те, що на дерюгу, а взагалі на щось схоже на кору дерева, здається, що поставиш, і буде стояти.

Крім того, після прання машинка може вийти з ладу, що доведеться кликати майстра з ремонту. І це в кращому випадку.

Майстер, який приходив до нас ремонтувати машинку, сказав, що це через цю воду. Ми запитали, може поміняти трубу? Він сказав, що поміняти потрібно не трубу, а воду.

Що ще розповідають бердянці про якість води та як намагаються рятувати побутову техніку.

Для пом'якшення води зараз усі додають у машинку кальциновану соду, але я не впевнена, що це хоч якось покращує ситуацію, тільки надає білизні та речам якийсь затхлий несвіжий запах, - розповіла бердянська господиня.

Найабсурдніше, що при цьому «асвабадітєлі», ніби знущаючись з бердянців, називають воду в кранах «питною»! У середині вересня вони радісно повідомили у своїх офіційних тг-каналах, що збираються замінити пісок у фільтрах, і це дозволить підвищити якість «питної» води: знизить кольоровість і каламутність. Змусити б їх самих випити цієї «питної» водички прямо з-під крана.

Нагадаємо, раніше ми писали

У Бердянську на Азовському морі зникла вода. Людей виганяють з будинків