У Бердянську на Азовському морі зникла вода. Людей виганяють з будинків

У тимчасово окупованому Бердянську на Азовському морі, що в Запорізькій області, зникла вода. Люди не на жарт налякані. Проблемі вже далеко не перший день, але вирішувати її ніхто не поспішає. По сути, бердянці залишились сам на сам, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на власні джерела.

Інформації про строки відновлення водопостачання у Бердянську досі немає! 

Єдине на що спромоглись колаборанти - це традиційно сказати, що у всьому винні ЗСУ, але не напряму, а опосередковано. 

Мовляв, там обстріл десь під Токмаком, через нього «скачок», а через «скачок» десь «стрельнуло» і не один, а два. Щось таке видали, але не пояснили, куди діли потужні генератори, які були у місті для таких випадків.

Тим часом запаси води, які були у містян про всяк випадок, вже закінчилися, і люди шукають де можна набрати води.
З самого ранку біля колонок величезні черги, бо їх всього чотири. 

Підвіз води по дворах, як робили раніше, ніхто не спромігся організувати. Ні старі колаборанти, ні нові депутати-зрадники. Мабуть чекають, коли шефи з Чувашії або Твері підвезуть.

люди

Почуваються, як вдома. заселяються в хати і вигиняють людей

Російські загарбники зараз масово заселяються в будинки місцевих жителів на території окупованої частини Запорізької області.

Зокрема, за його словами, наймасовіше заселення російськими загарбниками відбувається на відрізку від Токмака (Молочанська) до Роботиного (Новопрокопівки).

"Від Токмака до Роботиного ворог просто зайняв усі будинки, усі помешкання наших людей. Знаємо, що з минулого тижня ворог почав у самому Токмаку підселяти людей. Що це означає? Якщо хтось проживав у будинку або квартирі, то ворог саме до цих цивільних мешканців підселяє своїх військових. Для чого це робиться? Щоб прикриватися живим щитом. Що стосується обладнання вогневих позицій, то це є стандартна практика, на жаль. Люди для ворога нічого не вартують. Це, по суті, живий щит, яким намагаються прикриватися", – заявив мер Мелітополя Іван Федоров.

Азовское море Кирилловка

Водночас, як зазначив мер Мелітополя, місцеві жителі виїжджають зі своїх будинків через таке "підселення", переселяються також на територію Запорізької області, але в інші населені пункти.

За словами Федорова, здебільшого вони обирають селища Веселе, Михайлівка або до Мелітополя виїжджають. Ми розуміємо, що чим ближче до лінії фронту, тим звірішіми стають ворожі війська і тим більше звірства вони проявляють.