У Дніпрі чоловік напав на інспектора з паркування. Нападнику загрожує реальний термін ув'язнення

Від 3 до 5 років обмеження чи позбавлення волі може отримати чоловік, який в жовтні минулого року напав на інспектора з паркування у Дніпрі та почав його душити. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" посилаючись на сторінку у Facebook Єдиний паркувальний простір.

Інцидент трапився у жовтні 2022 року в центрі Дніпра. Тоді водій Chevrolet Lacetti залишив свій автомобіль в центрі міста посеред виїзду з воріт. Інспектор з паркування зафіксував таке порушення та взявся виписувати штраф. Водій Chevrolet став сперечатися, а потім почав душити інспектора. На місце події прибула поліція та швидка, яка забрала постраждалого чоловіка до лікарні.

Наразі нападникові вже вручили обвинувальний акт у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 350 КК України (Угроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов’язок). Усі матеріали надіслано до суду. Тепер чоловіку, який душив інспектора, загрожує від 3 до 5 років обмеження чи позбавлення волі.

336884526_1279492479301163_6813677205962638000_n

Відзначається, що це перша справа, що стосується нападу на інспектора з питань контролю за паркуванням у Дніпрі, яка дійшла до суду саме за такою статтею КК України. Всі інші справи щодо нанесення побоїв інспекторам були кваліфіковані як завдання легких тілесних ушкоджень і передбачали покарання лише у вигляді штрафу, а не реального тюремного терміну.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі грабіжник напав на сімейну пару біля під'їзду.