У Дніпрі кондуктор виганяла підлітків з трамваю: подробиці скандальної події (Відео)

У соцмережі розповсюдилось відео, на якому у Дніпрі кондуктор виганяє підлітків з трамваю 11-го маршрута. Хлопці стверджували, що в них є квиток на проїзд, який нібито ще дійсний. Кондуктор у свою чергу стверджувала протилежне та почала у грубій формі виганяти підлітків з салону трамвая. "Дніпровська панорама" розбиралася в інциденті та звернулася за коментарем до головного спеціаліста департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Івана Васючкова за коментарем щодо події яка відбулася.

"Події мали місце 26 липня цього року. Підлітки придбали і закомпостували квиток за допомогою QR-коду та здійснили поїздку у трамваї до місця призначення. Але згодом, вже на новому рейсі цього ж трамваю, вони намагались проїхати безоплатно посилаючись на квиток, що вже був не дійсний.

Кондуктор намагалась пояснити хлопцю, що відповідно до абз.3 п 3.2 правил користування міським електричним транспортом закомпостований абонементний талон або разовий квиток дає право на одну поїздку в межах кінцевих зупинок маршруту в одному напрямку. Але на хлопців це не подіяло і повторно платити або покидати салон транспорту вони не захотіли", - повідомив "Дніпровській панорамі" Іван Васючков.

Також представник департаменту відзначив, шо під час інциденту дійсно мала місце некоректна поведінка кондуктора, за що до неї були застосовані дисциплінарні санкції.

У роз'ясненні Міністерства юстиції України для пасажирів "Що треба знати про поїздки у громадському транспорті" також чітко вказується, що придбаний квиток діє лише до кінцевої зупинки.

"Разовий квиток дає право на одну поїздку в межах кінцевих зупинок маршруту в одному напрямку", - йдеться у роз'ясненні Мінюста.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що мешканці Дніпра все частіше скаржаться на продавців.