У Дніпрі ластівки вивели друге за літо потомство (відео)

У Дніпрі помітили новонароджених ластівок. Місцеві жителі зазначають, що це вже другий виводок за літо. У народі кажуть, що якщо ластівки довго не відлітають, осінь буде пізнішою, повідомляє Дніпровська панорама.

Ластівка - улюблений Богом птах. Вона є символом душі людини і є служителем між світом живих і мертвих. Так давно вважали слов'яни.

Птах приносить весну, щастя та здоров'я. Багато століть люди спостерігали за поведінкою ластівок, і оформили ці спостереження у наступні прикмети, пов'язані з погодою, благополуччям та іншими подіями у житті кожної людини.

Загалом, забобони про цього птаха сприятливі. Винятком є прикмета про ластівку, що залетіла через вікно в будинок. В цьому випадку вона, як і інші птахи, що залетіли в будинок, попереджає про можливу смерть у житлі.

Прикмети:

Ластівки низько літають – до дощу.

Ластівки злетіли вгору і літають високо – прикмета гарної погоди.

Ластівка прилетіла до будинку – скоро буде грім.

За переказами, ластівка літала довкола хреста, на якому був розіп'ятий Ісус, і кричала: «Не журися!» За це вона користується загальним коханням.

Навесні, побачивши ластівку, киньте їй жменю землі для будівництва гнізда – це принесе у ваш будинок добробут. Якщо ж ластівки звили гніздо під дахом будинку, то на господарів, згідно з прикметами, чекають щастя та благополуччя. Вважається також, що такий будинок заговорений від пожежі та удару блискавки.

А якщо в будинку є дівчина на виданні і ластівка понагодилася літати біля нього – на швидке весілля.

На весіллі ж – над молодятами пролетіла – шлюб буде довгий і щасливий, у коханні та радості.

Хороший господар, почувши спів ластівки, знатиме, що незабаром у житті все налагодиться. Але якщо раптом він зруйнує ластівчине гніздо – його залишить успіх у домашньому господарстві, і він даремно чекатиме на хороший урожай. Бог може покарати його сліпотою за те, що він образив його улюбленицю.

Погана прикмета, якщо ластівки звили гніздо, а потім без причини покинули його – трапиться біда.

Радійте життю, слухаючи щебетання ластівок і оберігайте їх гнізда, і благополуччя завжди буде у вашому домі!

Нагадаємо, раніше ми писали: Чи стане прохолодніше. Яку погоду несе Дніпру наступний тиждень

Також читайте: Осінь вразить. Синоптики попередили українців про незвичайну погоду у Дніпрі

Синоптики прогнозують українцям осіні набагато теплішу, ніж це було в останні десятиріччя. За даними фахівців, осінні місяці будуть теплими і відзначатимуться меншою кількістю опадів.