Осінь вразить. Синоптики попередили українців про незвичайну погоду у Дніпрі

Синоптики прогнозують українцям осіні набагато теплішу, ніж це було в останні десятиріччя. За даними фахівців, осінні місяці будуть теплими і відзначатимуться меншою кількістю опадів. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на gazeta.ua.

Синоптики підготували прогноз, який був складений за розрахунками прогностичних центрів США, Великобританії, Німеччини, Франції, Японії, Європейського центру середньотермінових прогнозів. За словами синоптика Віри Балабух з Українського гідрометеорологічного інституту, у вересні відбуватиметься поступовий перехід від літніх до осінніх процесів. Згідно з прогнозом, у першій половині місяця на значній території України ще може зберігатися літня погода.

Віра Балабух каже, що вересень-2023 в Україні ймовірно буде теплим і посушливим.

Середня за сезон температура повітря може бути на один градус Цельсія вищою, якщо порівнювати з останніми десятиріччями. Такі аномально високі температури будуть спостерігатися не щодня. Найбільше вони переважатимуть у західних областях нашої країни.

Суттєве похолодання прийде тоді, коли відбудеться стійке зниження середньої за добу температури повітря нижче 15 градусів Цельсія.

Середня за місяць температура повітря у ці місяці також буде на 1 градус Цельсія вищою від норми. Температура повітря буде знижуватися поступово, ночі ставатимуть холодніші.

Зростатиме кількість затоків арктичного повітря. Відповідно, слід очікувати тумани, похмурі дні, мряки та заморозки. Можливе утворення ожеледі і навіть снігопадів, насамперед в Карпатському регіоні. Тому погода протягом другої половини осені може бути нестійкою з чергуванням теплих і холодних повітряних мас. При цьому температура повітря може бути вищою за кліматичну норму, – розповіла синоптик.

Опублікований прогноз погоди у Дніпрі у вересні, жлвтні та листопаді.

вересень у Дніпріжовтень у Дніпрі

листопад у Дніпрі

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі вродила калина.