У Дніпрі на Гагаріна збудують 4-поверхову офісну будівлю площею 1800 кв. м. (Фото)

Незважаючи на повномасштабну війну Дніпро продовжує розвиватися та будуватися. На черговій архітектурно-містобудівній раді Дніпра розглянули деякі плани забудови міста. Ми вже писали про масштабний проект, згідно якого у Дніпрі збудують новий житловий масив на півострові. Також на архітектурно-містобудівній раді Дніпра було розглянуто ще один перспективний проект - офісна будівля на червоній лінії проспекта Гагаріна загальною площею 1800 квадратних метрів. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на gorod.dp.ua.

2

Михайло Аліпов представив проект нової офісної будівлі на проспекті Гагаріна, 44, замовником якого є Алі Ахмед. Як розповів автор проекту, раніше на цій ділянці планувалося будівництво багатоквартирного житлового будинку, але потім інвестор захотів розмістити у будівлі сервісну клініку, що неможливо поєднати із житлом.

3

"Тому ми пропонуємо такий 4-поверховий об'єкт, у якому перші та другі поверхи будуть зайняті клінікою, а третій та четвертий – офісами. На червону лінію проспекту виходитимуть торгові установи площею 139 кв. Пропонована нами поверховість – це висота, яка дозволить сформувати гармонійну забудову по червоній лінії проспекту", - сказав Михайло Аліпов, представляючи свій проект.

4

Загальна площа ділянки – 0,09 га, загальна площа забудови – 1800 кв. м., а площа 18-ти офісів, які будуть розташовані в будівлі – 600 квадртаних метрів.

5

Підземний паркінг у будівлі не планують споруджувати, а на прилеглій території можна організувати стоянку лише п'яти машин. Ще про 9 місць планують домовитися з власниками паркінгу в районі розворотного кола трамваїв, який розташований буквально через дорогу.

6

На архітектурно-містобудівній раді Дніпра проект особливих заперечень не викликав. Члени містобудівної ради лише порекомендували автору повністю вирішити паркувальне питання та продумати питання червоних ліній цього кварталу з урахуванням інших об'єктів.