Не тримайте їх у домі, якщо маєте кішку

Котики люблять поласувати зеленню, так вони чистять кишківник. Є навіть спеціальна котяча трава. Та часом домашні улюболенці можуть захопитися й кімнатними рослинами. Щоб їм вони не нашкодили, варто знати, які з них отруйні, пише Дніпровська панорама, посилаючись на УП.

Кандидат біологічних наук, старший викладач кафедри біології природничого факультету Українського державного університету ім. М. Драгоманова Ірина Єжель розповіла про особливо небезпечні:

  • фікус може викликати дерматит (почервоніння та свербіж шкіри);
  • аглаонема здатна призвести до діареї;
  • еуфорбія може не лише спричинити опік соком, а й призвести до задухи та сліпоти.

фікус

Більшість рослин нетоксичні у вирощуванні, а проявляють свої отруйні функції при потраплянні до організму. Тому слід особливо уважно стежити, аби діти або домашні улюбленці не гралися рициною та олеандром.

рицина

олеандр

Азалія, або як іще кажуть рододендроном, це дуже красива та небезпечна рослина. І квіти, і листки азалії містять речовини – глікозиди. Отруєння ними здатне вплинути на серцевий ритм та навіть спричинити смерть, розповідає біологиня.

азалія

опунція

Небезпечною для тварин є опунція. Проковтування навіть незначної кількості плодів може призвести до отруєння.

Нагадаємо, раніше ми писали: Молодик 17 липня несе довгий період ретроградності планет. Чого очікувати та як підготуватися.