У Дніпрі перевіряють готовність автобусів до зими

21 листопада у Дніпрі розпочалася перевірка готовності маршруток до зими.

Зокрема, дивляться на ізоляцію, справність опалення у салоні та наявність сезонної гуми. Огляд проводить міське управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури. За півтора тижня планують перевірити усі 122 маршрути у Дніпрі. Розпочали з автобусів, що мають кінцеву зупинку на пл. Успенській, а саме: 21, 22, 43, 38, 64-г, 98, 105, 115.

«Сьогодні ми побачили, що до кожного п’ятого автобуса є зауваження. По кожному з цих випадків ми направлятимемо претензії на усунення цих недоліків – це заміна гуми на зимову (на щастя, таких випадків мало), але щодо ізоляції салонів виникає дуже багато питань.

Я розумію, що всі машини ми не зможемо побачити, бо вони можуть знаходитися на технічному огляді», – розповів спеціаліст сектору контролю та моніторингу виконання договірних зобов’язань відділу пасажирських перевезень управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Іван Васючков.

mg_9090.cr2_

Після планових перевірок оглядатимуть автобуси згідно зі скарг містян. Зауваження можна написати у телеграм-канал департаменту @DepTansDMR або звернутись на гарячу лінію міської ради.

«Зараз на вулиці вже мінусова температура, і тому ми не можемо давати місяць на виправлення недоліків. Якщо перевізник не усуне недоліки, то цим він порушить умови договору. У нас є санітарно-технічні норми, де зазначено, що температура у салоні має бути не нижче +18 градусів», – сказав Іван Васючков.

mg_9092.cr2_

Спеціаліст розповів, що заборонити випускати на маршрут транспортні засоби департамент не має права, але як організатор пасажирських перевезень може змінити перевізника.

Руслан Задорожний працює водієм п'ятнадцять років. У його автобусі перевірка виявила щілини у дверях. Чоловік каже, що такими автобуси приходять з заводу, і щоб покращати ситуацію, необхідно встановити іншу гуму.

«В автобусі тепло, але зима покаже. Печі працюють, вікна всі справні – це перевірили. Люки також, все зачинено і герметично, але за необхідності можна відчинити», – зазначив водій.

Так, за результатами перевірки 85 автобусів зафіксовано чотирнадцять зауважень. Найпоширеніші: гума, у якої спливає термін експлуатації, та погана ізоляція у салоні (наявність щілин у дверях і люках). 22 листопада перевізникам надішлють вимоги щодо усунення недоліків. На їх виправлення дають п’ять днів, після цього проводять повторну перевірку.

mg_9096.cr2_

Наступного тижня на перевірки разом зі співробітниками міського управління транспорту вийдуть і фахівці Укртрансбезпеки у Дніпропетровській області. Зазначимо, що перевірки здійснюють у міжпіковий період.

Управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради перепрошує за затримки на дві-три хвилини під час огляду.