У Дніпрі пішов з життя відомий письменник і поет

На 93-му році пішов за обрій житель Західного Олександр Хомич Дьомін. Дитиною він пережив всі жахи Другої світової війни, був у полоні… Чудо спасло від смерті, коли в хлопчика прицільно на поразку стріляв німецький офіцер. Про це, ставши дорослим, Олександр написав в автобіографічній поемі «Книга», повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на повідомлення В'ячеслава Доценка.

У 13 років Сашко пішов працювати на авіаційний завод, закінчив авіаційний технікум, а після служби в армії був направлений до Дніпропетровського агрегатного заводу, якому віддав п’ятдесят п’ять років життя.

Вищу освіту здобув в Українському заочному політехнічному інституті і двадцять років очолював конструкторське бюро підприємства. Був ушанований званням "Заслужений машинобудівник України".

З юнацтва почав писати вірші, але друкуватися став у зрілому віці в заводських та місцевих газетах, збірниках «Мить благородного вогню», «Осяяння», «Грона», «Творцям Перемоги» та ін., у журналах «Крила», «Панорама слова», в альманахах «Форум», «Неопалима купина».

Олександр Хомич був укладачем збірника вінків сонетів «Корона над Дніпром», в якому започаткував новий поетичний жанр – корону. На його рахунку одинадцять власних видань: «Половодье», «Обличчям до вогню війни», «Розбрат» та ін. Він – лауреат літературних конкурсів і премій імені Олега Башарова, Михайла Селезньова та Михайла Свєтлова.

Тематика дьомінських творів була різноманітна: громадянська, філософська, пейзажна, інтимна лірика, духовна і військова тематика.

Творчий шлях Олександра Хоміча відзначений членством у Регіональній Спілці письменників Придніпров’я, Міжрегіональній Спілці письменників України, міжнародній спільноті письменницьких спілок. Він став одним із героїв книги «Західний: друга молодість».

Місцеві мешканці просять вшанувати пам'ять видатного жителя нашого масиву Олександра Хомича Дьоміна просимо Вас розв'язувати питання про встановлення меморіальної дошки на домі, де він жив, і перейменування вулиці Фосфорної на його честь.

Нагадаємо, раніше ми писали

Мати Героя поховала чоловіка і сина. На щиті до Дніпропетровщини повернувся Євген Шиян