У Дніпрі побачили красиву пташку меншу за горобця, у якої хвіст довший за тіло

У Дніпрі можна зустріти багато видів синичок. Ось ця чарівна пташка — синичка довгохвоста. А ще є синиця чубата, синиця чорна і синиця велика. А та, що з жовтим черевцем та синьою потилицею — то знайома нам синиця блакитна, повідомляє Дніпровська парадниця.

Юрій Мухін розповів, що зробити фото цієї непосидючої пташки виявилось дуже ще не простим завданням.

Ось вона - красуня довгохвоста синиця. Дві години потратив на плиску - поки знайшов, поки всівся. І тут вони як налетіли! Зграйка величенька - більше 10 пташок.
А знімати було важко, бо над головою все. Але шось вийшло. Дніпро. 12.01.24, - написав у повідомленні Юрій Мухін.

довгохвоста синиця

Довідково

Синиця довгохвоста або ополовник звичайний - осілий, кочовий птах менший за горобця, з довшим за тіло хвостом. Мешкає в листяних та мішаних лісах Європи та Азії.

Синичка довгохвоста - птах менший за горобця — маса тіла 7-9 г, довжина тіла біля 14 см. У дорослого птаха підвиду caudatus голова біла; спина чорна; плечові пера бурувато-рожеві.

Поширена по всій Україні, але в степовій зоні зустрічається тільки під час осінньо-зимових мандрівок. Гніздиться в лісовій і лісостеповій смузі, на півночі степової смуги, в пониззі Дніпра і гірському Криму.

Мешкає в чагарниках, мішаних та листяних лісах, іноді — у парках. Довірлива пташка, утім намагається триматися верховіття кущів та дерев, підвішуючись до найтонших гілочок.

Нагадаємо, раніше ми писали

На Дніпропетровщині мешканці помітили дивну поведінку птахів. В чому причина