У Дніпрі попри війну триває ремонт амбулаторій та укриттів (Відео)

Чергова по місту, заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міськради, Олександра Бодня, перевірила виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо проведення ремонтів в амбулаторіях міста та функціонування укриттів в дніпровських лікарнях, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на телеканал ДніпроTV.

У квітні 2023 року коштом міського бюджету в будівлі розпочато поточний ремонт приміщень, який триває по теперішній час. 

Зараз вже відремонтовані приміщення 1 та 4 поверхів. Встановлено двері та вікна, улаштувано стелі, стіни та підлогу. Оновлено електричні мережі та сантехніку. Наразі триває ремонт кабінетів лікарів у центральній частині 1 та 3 поверхів. Весь цей час амбулаторія не зупиняла свою роботу.

Будівля амбулаторії має найпростіше укриття у підвальному приміщенні площею 110 м²  та місткістю 120 людей. Там є запаси води та продуктів тривалого зберігання. Також в амбулаторії на випадок блекауту є генератор.

На сьогодні у амбулаторії задекларовано 17,5 тисяч людей, з них понад 1 тисяча переселенців.

В нашій амбулаторії надається весь перелік послуг, який передбачений пакетом первинної медико-санітарної допомоги. Окрім цього надається мобільна паліативна та психологічна допомога, - каже медичний директор закладу Світлана.

Дніпро став форпостом допомоги переселенцям. І медичні послуги не є винятком. Загалом понад 40 тисяч ВПО отримали медичні послуги амбулаторно з початку повномасштабної війни, а працевлаштувались в міських закладах близько 280 переселенців.

Також, в рамках інспекції, чергова по місту відвідала укриття

Місткість укриття понад 100 осіб. В наявності запас технічної та питної води, їжа тривалого зберігання, лікарські засоби. Обладнані санітарні кімнати та місця для сидіння. Цим укриттям цілодобово можуть користуватися містяни.

Нагадаємо, раніше ми писали: Життя перемагає. У Дніпрі мешканці будинку, куди влучила ворожа ракета, прикрашають під'їзди