У Дніпрі пропонують заборонити паління на балконах та лоджіях

У Дніпрі створили петицію, у якій просять заборонити паління на балконах і лоджіях багатоповерхівок. Про це детальніше розповість Дніпровська панорама з посиланням на відповідну ініціативу

На порталі місцевих петицій опублікували голосування, у якому пропонують заборонити паління на балконах. Автор звернення Віталій Федорів зазначає, що хоча балкон не публічне місце, а приватна власність, проте він поєднаний з іншими квартирами. А тютюновий дим може заважати іншим людям, особливо тим, хто живе на верхніх поверхах.

Згідно закону України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення", не заборонено вживання тютюнових виробів на балконах (лоджіях) багатоквартирних житлових будинків. І хоча балкон (лоджія) - це власність власника квартири, в багатоквартирному житловому будинку балкон, через вулицю поєднаний з іншими квартирами. Через це тютюновий дим вільно надходить в сусідні квартири та вкрай негативно впливає на здоров'я мешканців інших квартир, де проживають діти, вагітні жінки та особи з алергічною реакцією на тютюновий дим. Коли сусіди знизу або збоку вживають тютюнові вироби на своєму балконі, в квартирі зверху або поряд неможливо перебувати! І не тільки влітку. Ця проблема для багатьох посилюється алергічною реакцією на тютюновий дим. Вторинний тютюновий дим серед дорослих людей викликає серйозні серцево-судинні та респіраторні захворювання, включаючи ішемічну хворобу серця і рак легенів. Серед дітей грудного віку він провокує раптову смерть. У вагітних жінок він призводить до народження дітей з низькою масою тіла та з різноманітними хворобами. На підставі викладеного пропоную заборонити вживання тютюнових виробів на балконах багатоквартирних житлових будинків нашого міста. За порушення цієї вимоги накладати штраф відповідно до вищезазначеного закону України, - говориться у петиції. 

петиция

У коментарях люди негативно відреагували на відповідну пропозицію. А на питання, як ставляться до такої петиції місцеві жителі, більшість відповіли, що вважають це маячнею.

А дихати на балконі можна буде, - питає дніпрянин.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону очного навчання під час війни.