У Дніпрі суд призначив покарання водію, який у п'яній ДТП вбив свого бізнес-партнера

У Дніпрі суд виніс вирок винуватцю ДТП, у якій загинув відомий PR-фахівець та політтехнолог Сергій Лященко. Трагедія сталася ще у 2017 році. За кермом автомобіля, який врізався у стовп, перебував бізнес-партнер Сергія Лященка - Олексій Цаценко. Водій який майже не постраждав та намагався втекти з місця аварії. Суд на ним тривав шість років. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Дніпро оперативний.

За даними слідства, у ніч на 24 лютого 2017 року двоє чоловіків вийшли з кафе на проспекті Кірова і сіли до автомобіля MAZDA, щоб поїхати до пункту обміну валют. На проспекті Пушкіна водій втратив керування автомобілем і той влетів у електроопору. Пасажир, Сергій Лященко, помер на місці аварії.

Водій, Олексій Цаценко, отримав легкі тілесні ушкодження, За словами очевидців, він був п'яний і біг вулицею, зриваючи з себе закривавлений одяг. Його знайшли патрульні біля лікеро-горілчаного заводу та відвезли до лікарні. Чоловік не міг адекватно відповідати на запитання, відмовлявся проходити перевірку на алкогольне сп'яніння та казав, що за кермом був не він.

Пізніше, відповідаючи на запитання про причини ДТП, Цаценко заявив, що Лященко схопив його за руку під час руху, що й призвело до аварії. Але експертизи не підтвердили його версію. Було доведено, що аварія сталася через порушення водієм ПДР, перевищення швидкості та ожеледицю на дорозі.

У загиблого залишилася дружина та двоє дітей, одна з яких неповнолітня. За весь час, доки йшли суди, Цаценко передав родичам загиблого 50 000 гривень допомоги.

Суд, взявши до уваги доводи сторін захисту та звинувачення, призначив Цаценко покарання у вигляді позбавлення волі на 4,5 роки з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки. Враховуючи, що підсудний провів у СІЗО з 31 серпня 2017 року до 03 грудня 2019 року, цей період зарахували йому у термін як день за два за "законом Савченка" та звільнили у залі суду.

Крім того, суд зобов'язав Цаценко виплатити дружині загиблого 32 695 грн матеріальної шкоди та 200 000 грн моральної шкоди. А також щомісячно виплачувати 3 200 грн дитині загиблого до досягнення нею повноліття.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі знайшли раритетне авто, яке виграли у лотерею майже півсторіччя тому.