У Дніпрі в рамках Університету третього віку з’явиться перша в Україні Школа фінансової грамотності для пенсіонерів

У Дніпрі в рамках соціального проекту міського голови Бориса Філатова «Університет третього віку» з’явиться перша в Україні Школа фінансової грамотності для людей поважного віку. Відповідну угоду 26 вересня підписали мерія Дніпра та АТ КБ «ПриватБанк».
«Ми вдячні ПриватБанку за цю соціальну ініціативу – допомагати людям елегантного віку осягати нові знання, оволодівати новими навичками, які допоможуть їм почуватися комфортно у сучасному світі. В Університеті третього віку ми й раніше приділяли увагу цій темі. Наприклад, навчали сплачувати за комунальні послуги онлайн. Але такої комплексної програми ще не було. Також сподіваємося, що завдяки співпраці з найбільшим українським банком ми зможемо розширити коло слухачів університету та поширити практики нашого проекту на інші міста України», – зазначив під час підписання договору директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Нідєлько.
_MG_8232.CR2
Новий проект допоможе слухачам Університету третього віку стати досвідченими користувачами електронного, мобільного банкінгу, застосовувати всі можливості сучасних фінансових технологій із користю для себе.
«Пілотний проект запускається саме у Дніпрі – найбільш розвиненому місті України у питаннях електронних послуг та соціального захисту мешканців. У рамках цього курсу банківські працівники навчать пенсіонерів користуватися послугами інтернет-банкінгу. Черги пенсіонерів у відділеннях – такий собі український стереотип – вже відходять у минуле», – зазначив зі свого боку голова правління державного банку ПриватБанк Петро Крумханзл.

_MG_8234.CR2
Навчальна програма буде інтерактивною й включатиме важливі для пенсіонерів теми, серед яких – онлайн-банкінг, робота з пристроями самообслуговування, питання фінансового планування і, що особливо важливо, фінансового захисту.
«Один з уроків буде повністю присвячений хитрощам, з допомогою яких шахраї зазвичай намагаються заволодіти грошима клієнта. Ми плануємо, що програма буде безстроковою. Викладатимуть кваліфіковані фахівці – менеджери проектів. З одного боку, ми допомагатимемо людям, а з іншого – одразу отримуватимемо відгуки та зможемо покращувати наші сервіси», – розповів розробник курсу, керівник департаменту маркетингу та менеджменту ПриватБанку Микола Щербина.
_MG_8219.CR2
Записатися до Школи фінансової грамотності Університету третього віку можна, зателефонувавши на гарячу лінію Дніпровської міської ради за номером: 732-12-12.