У Дніпрі військових навчатимуть керувати FPV-дронами (Фото)

У четвер, 20 липня, черговий по місту заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів щодо цифрової трансформації Дніпровської міськради Костянтин Цепенніков перевірив виконання доручення міського голови щодо виконання муніципальної програми сприяння територіальній обороні Дніпра. У ході чергування було проведено робочу зустріч із представниками IT Dnipro Community за напрямком Military Tech, у результаті чого було укладено тристоронню домовленість між містом, IT Dnipro Community та військовими щодо створення навчального хабу, де наші захисники зможуть безкоштовно навчитися керувати FPV-дронами перед тим, як почати застосовувати їх у бойових умовах. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міськраду.

Костянтин Цепенніков

IT Dnipro Community мають потужний досвід створення та реалізації проєктів у галузі Military Tech. У рамках співпраці з містом над проєктом створення школи дронів спільнотою вже облаштовано навчальний клас із 8 місцями для операторів, оснащених ноутбуками, FPV шоломами, пультами керування дроном Radiomaster TX 12 Mark 2, а також спеціальним програмним забезпеченням - симулятором польоту, що максимально наближає навчання до реальних умов. Захисників навчатимуть інструктори ITDC.

Керування FPV-дронами

Місто зі свого боку допомагає з придбанням потрібної кількості FPV-дронів різних форматів, витратних матеріалів для них та зарядних станцій для тренувань на полігонах в рамках практичних занять, а також організацію взаємодії з військовими, місця проведення занять в польових умовах та процес отримання заявок. Навчання буде абсолютно безкоштовним, заявки від військових буде систематизувати КП "ІНФО-РАДА-ДНІПРО" Дніпровської місьради.

Школа операторів БпЛА

FPV- дрони є відносно новим типом безпілотників. Їх особливістю є вид від першої особи: за допомогою вбудованої камери можна спостерігати за усіма переміщеннями дрона в режимі реального часу. Вони надають пілоту максимальні можливості у плані швидкості та маневреності, але й вимагають неабиякої майстерності у керуванні, тому підготовка потрібна. Крім того, за дорученням міського голови, сьогодні надзвичайно важливо підтримувати міські проєкти, пов'язані як з виробництвом FPV-дронів, так і з навчанням ними керувати. Тому Дніпро і його IT-спільнота вирішили об'єднати свої зусилля заради перемоги.

Школа операторів БпЛА

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Дніпро запускає програму підтримки виробників FPV-дронів.