У Дніпрі визначили переможницю першого конкурсу краси серед жінок поважного віку

У Дніпрі визначили найвродливішу пані елегантного віку. Всі конкурсантки – учасниці соціального проекту міського голови Бориса Філатова «Університет третього віку». Титул «Суперпані Дніпро-2018» першого в історії міста конкурсу краси серед літніх жінок здобула 68-річна Лідія Сбітенкова.
Переможниця розповідає: як і її суперниці, мріяла про корону, однак вердикт суддів все-таки став для неї справжньою несподіванкою. За те, що навіть у поважному віці знайшла енергію вийти на сцену конкурсу краси, завдячує генам і постійній роботі над собою. Зізнається: у її щоденному розпорядку – жодних дієт, лише спорт і гарний настрій. Серед хобі суперпані – подорожі та мистецтво.
«Треба просто радіти життю. Це – найголовніше. Тоді можна отримувати всі задоволення – у будь-якому віці. Після шістдесяти життя тільки починається», – розповіла переможниця конкурсу «Суперпані Дніпро-2018» після церемонії нагородження 18 жовтня.
_MG_1722 Особливість конкурсу найвродливіших жінок поважного віку у Дніпрі – жодних параметрів. Півфінали першості провели ще на початку жовтня. Тоді серед двох десятків претенденток обрали вісімку фіналісток віком від 60 років до 81-го.
«Головне, що вони захотіли підкорити сцену у своєму віці. Це – найбільший плюс. Журі оцінювало таланти, вміння говорити, харизму», – зазначила представниця мерії Дніпра Анастасія Кувайкіна.

_MG_1603 Під час фіналу учасниці вражали суддів талантами та кмітливістю. Крім презентації самих себе, пані вигадували інструкції для виходу із надзвичайних ситуацій, а ще власноруч створювали унікальні картини, що відображають настрій кожної з них. На завершення конкурсу літні красуні влаштували видовищне дефіле у вишиванках.
_MG_1716 Найстарша учасниця – 81-річна Любов Джума – на сцені конкурсу краси вперше. Жінка каже: почуватися вільно та розкуто їй допомогли багаторічні заняття спортом і танцями. Від журі Любов Джума отримала титул «Пані Неповторність». Серед номінацій – «Пані Грація», «Пані Творчість», «Пані Чарівність», «Пані Індивідуальність», а також «ІІ Віце-пані Дніпро-2018» та «І Віце-пані Дніпро-2018». Учасницям вручили квіти, дипломи та потрібну в господарстві побутову техніку.
_MG_1534 Як відомо, Університет третього віку – це безкоштовний освітній проект, який за підтримки мера Дніпра Бориса Філатова вийшов на новий для України якісний рівень.
Найпопулярнішими напрямами тут залишаються комп’ютерні технології та курси англійської.
_MG_1527 Літні студенти також відвідують театри й концерти. Цього літа бабусі та дідусі встановили танцювальний рекорд. Нині ж готуються до «Битви хорів» та участі у всеукраїнському диктанті єдності.
Реєстрація на навчання в Університеті третього віку триває. Більше про проект можна дізнатися на сторінці в соцмержі: www.facebook.com/UTVdp або за телефоном: 778 03 44.