У Дніпрі за рік війни з'явилися нові мурали - рятувальник, янгол та озброєна синиця (Фото)

Мурали - це один з видів вільного висловлення людини, яка часто залишається невідомою. А картина на стіні ще довго нагадує про події та емоції, які пов'язані з ними. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну  у Дніпрі також з'явилися такі  "нотатки на полях" стін. Про це повідомляє Дніпровська панорама


У травні 2022 року в Дніпрі на одному з парканів з’явився малюнок, присвячений військовим з «Азовсталі». Це був відгук на історичні подіі у Маріуполі. Зображено просто – на синьому фоні біло-чорний напис та символ полку, який разом з іншими військовими обороняв Маріуполь.

       мурал азовсталь

У середині минулого року у Дніпрі з’явився настінний малюнок, присвячений подвигам пожежних. На ньому зображений рятувальник у бойовому спорядженні  серед полум’я. Картина присвячена всім співробітникам ДСНС, які готові віддати життя, аби врятувати людей.

рятувальники

У липні 2022 року в Дніпрі з’явився мурал, присвячений автору Акту проголошення незалежності України Левку Лук’яненко. Малюнок виконаний у кольорах національного прапора. Своїм поглядом відомий дисидент і правозахисник знищує ракету, що летить. Побачити картину можна на перетині вулиць Шевченка та Січових Стрільців.

мурал левко

У парку Глоби минулого року з’явився мурал на якому зображено синицю, яка просить сказати слово «паляниця». Причому видно, що наміри птахи не жартівні.

синица з пистолетом

Наприкінці січня 2023 року в Дніпрі на одній із стін ЦУМу з’явився мурал, присвячений трагедії, що сталася на житловому масиві Перемога 14 січня цього року. На малюнку зображено будинок, після влучення в нього ракети і янгол, який символізує загиблих.

янгол

На малюнку є дата трагедії, а сам він виконаний у червоно-чорних кольорах. Це не традиційний у нашому розумінні мурал – він не великого розміру, тому щоб його побачити потрібно уважно придивитися до бетонних стін.

Раніше ми писали про: У Дніпрі до Великодня з'явиться дерево побажань.