У «Дніпрогазі» пояснили, в якому випадку можна не платити за доставку газу

У «Дніпрогазі» пояснили, в якому випадку можна не платити за доставку газу, повідомляє Дніпровська панорама.

Нерідко споживачі газу запитують: "Чи треба платити за розподіл, якщо, наприклад, родина виїхала за кордон, та газом певний період не користується?

Газова інфраструктура має завжди знаходитись в робочому стані і підтримувати тиск газу. Він має бути достатнім для того, щоб всі споживачі могли безпечно споживати газ в будь-який час.

Підтримання тиску в системі пов’язане з постійними витратами: технологічний газ, ремонти систем газопостачання, заміна газового обладнання у ГРП/ШРП. Розуміння цих параметрів дозволяє операторам газорозподільних мереж підтримувати мережу в робочому стані та планувати витрати, інвестиції, проведення заходів з підвищення безпеки газопостачання.

Ці витрати є постійними і саме наявністю постійних витрат на підтримку роботи системи пояснюються щомісячні рахунки, які отримують усі споживачі: ті, хто використовує газ систематично, і ті, хто деякий час не споживає палива, чи споживає газ менше 9 місяців.

Отже, згідно чинного законодавства за доставку газу треба сплачувати, навіть якщо ви не використовуєте паливо в окремі періоди. Якщо споживач зменшить використання газу у поточному році, у наступному році плата за доставку буде скоригована відповідно до реальних обсягів споживання.

Якщо ж газові прилади не використовуються взагалі, і ви не плануєте цього в майбутньому, вам варто розглянути можливість від’єднання від газорозподільної системи.

Для цього необхідно звернутися до менеджерів Центрів обслуговування клієнтів АТ "Дніпрогаз" на вул. Виконкомівській, 34 або пр. Слобожанському, 96а та розірвати договір на розподіл газу.

Після розірвання договору плата за доставку газу нараховуватись більше не буде, а особовий рахунок за вашою адресою буде анульовано.

Це єдиний варіант, за допомогою якого можна відмовитись від оплати за розподіл газу.