У "Дніпрово-Орільському" заповіднику знайдено новий вид равлика (фото)

У природному заповіднику "Дніпрово-Орільський" знайдено новий вид равлика, який можна споживати у іжу і навіть тримати вдома за домашню тварину. Як повідомив у Фейсбук професор Олександр Жуков це - (Cornu aspersum) равлик великий крапчастий або ж бурий садовий равлик, передає Дніпровська панорама.

У заповіднику було знайдено новий вид молюсків.
За визначенням кандидата біологічних наук Ніни В’ячеславівни Гураль-Сверлової (Державний природознавчий музей НАН України, м. Львів), на фото – Cornu aspersum (Helix aspersa, Cryptomphalus aspersa).
Це середземноморський вид який в Україні зараз потрохи розповсюджується як з декоративними рослинами через садові центри, так і з равликових ферм, - зазначив Жуков.

новий вид равлика у Дніпрі

новий вид равлика у Дніпрі

новий вид равлика у Дніпрі

новий вид равлика у Дніпрі

Вчений припускає, що сприяла розповсюдженню даного виду зміна кріорежиму, тобто більш теплі зими.

Бурий равлик - черевоногий наземний молюск, який у середземноморській кухні вважається делікатесом. Початковий ареал припадав на середземноморський регіон та Західну Європу. Населяє пустки, луки, ліси, сади, парки, дюни та скелясті райони. Живиться численними видами фруктових дерев, овочевих культур, кущів, садових квітів та злаків. Бурий садовий равлик є сільськогосподарським шкідником. Утримується як домашня тварина.

Нагадаємо, раніше ми писали: Астролог назвав місяці, коли Україну може чекати небезпека

Останні новини читайте на сайті Дніпровська панорама: Майже рік чекали на тіло загиблого Героя: на щиті до Дніпропетровщини повернувся захисник