У Дніпрі вандали розтрощили Котобуса та залили спиртним

У сквері Металургів у Дніпрі вандали залили спиртним та потрощили підлогу Котобуса. Наразі комунальники ремонтують дитячий атракціон і видаляють численні написи фарбою на лавочках та ліхтарях у сквері. У вівторок, 2 травня, черговий по місту, в.о. директора департаменту парків та рекреації Дніпровської міськради Володимир Чорний відвідав сквер Металургів, де перевірив завдання міського голови Бориса Філатова щодо усунення наслідків пошкоджень елементів благоустрою скверу внаслідок дій вандалів, повідомляє Дніпровська панорама.

Сквер Металургів, що розташований на пр. Нігояна, 47, є об’єктом рекреації. Його капітальну реконструкцію було розпочато у 2021 році. Завершити проект планували влітку 2022 року, але, на жаль, через повномасштабну війну будівництво призупинено.

Проте сквер користується величезною популярністю серед місцевих мешканців.

Так наразі тут триває ремонт так званого Котобуса - це велика штучна топіарна споруда яскраво зеленого кольору, яка зображає мультиплікаційний дитячий персонаж.

Взагалі він призначений для використання виключно дітьми, але деякі не дуже відповідальні дорослі використовують дитячу зону для своїх посиденьок та аморальної поведінки. Через це, а також через рясні дощі, які йдуть останнім часом, підлога зазнала пошкоджень та деформацій.

Працівники КП «Міська інфраструктура» почали ремонт з демонтажу старої зруйнованої дерев’яної підлоги Котобуса, далі будуть облаштовувати металеву решітку якісною і щільною OSB - плитою.

Ремонт планують закінчити до кінця сьогоднішнього дня.

Також у сквері наразі триває робота з видалення численних вандальних написів на лавочках та ліхтарях.

Також цього дня Володимир Чорний відвідав сквер ім. Максима Семенова (перехрестя вул. Калинова та Образцова), де проінспектував виконання завдання міського голови Бориса Філатова щодо усунення наслідків пошкоджень елементів благоустрою та інфраструктури скверу внаслідок дій вандалів.

Повністю новий сквер був відкритий у травні 2022 року, вже під час повномасштабного вторгнення на нашу територію. 

Це коштувало неабияких зусиль місцевої владі, адже сквер відповідає сучасним тенденціям благоустрою міських середовищ, в ньому були облаштовані дитячий та спортивний майданчик зі зручним гумовим покриттям та ігровими комплексами, яскраве різнокольорове діодне освітлення, лавочки з підсвіткою, пішохідна зона з тактильною плиткою для людей з вадами зору і так далі.

Але, на жаль, у такому зразковому стані сквер пробув недовго. Вже у березні 2023 року невідомі нанесли численні пошкодження: за одну ніч вандали розірвали труби для подачі води газонного поливу, зламали дерево, вкрали дороговартісне діодне освітлення, порізали гумове покриття на майданчику,  зрізали та пошкодили металеві тренажери та гамак для дозвілля дітей.

Наразі КП «Парк культури та відпочинку «Придніпровський» поступово відновлює ушкоджені елементи благоустрою скверу: відновлена система газонного поливу, частина металевих тренажерів вже відремонтована та повернута на місце, інше обладнання замовлено та знаходиться у процесі виробництва.

В планах у комунального підприємства - встановити його до Дня захисту дітей.

Департамент парків та рекреації закликає відвідувачів ставитись з обережністю до довкілля та інфраструктури парків, адже їх позапланове відновлення та ремонт під час повномасштабної війни є складним завданням з точки зору фінансової доцільності.

Нагадаємо, раніше ми писали: Стала відома доля п'ятьох дітей, які постраждали через ворожий ракетний удар по Павлограду