Антициклон Thomas увірвався в Україну. Дніпро та область накриють заморозки

В Україні синоптики найближчими днями прогнозують заморозки та похолодання. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на синоптикиню Наталку Діденко та Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології.

Прогноз погоди від Наталки Діденко

Західний антициклон на ім'я Thomas - масштабна область високого атмосферного тиску - визначатиме завтра суху сонячну погоду на значній частині Європейського континенту, включно з Україною. Карта внизу.
Тому 9-го травня опадів у нас не очікується, буде малохмарно, світитиме сонечко.
Проте ясна погода вночі дозволить арктичній повітряній масі доїхати до України та вистудити повітря та навіть підстилаючу поверхню до заморозків.
Лише південна частина, Закарпаття та прикарпатські області уникнуть заморозків.
Вночі 10-го травня заморозки ще протримаються на сході, півночі та в центрі України, а вже 11-го травня вони припиняться)
Завтра вдень максимальна температура повітря становитиме +11+17 градусів, на північному сході подекуди +9+11 градусів, у південній частині та в західних областях +15+20 градусів, на Закарпатті до +22 градусів.
У Києві 9-го травня очікується свіжа ясна, без опадів, погода. Вночі +2+5 градусів, на околицях заморозки, вдень також не надто тепло, +11,+12 градусів.

томас

Прогноз від дніпровських синоптиків

Дніпропетровським регіональним центром з гідрометеорології 9-12 травня на більшій частині території  Дніпропетровській області 
збережеться надзвичайна (V класу) пожежна небезпека. 

рік

9 травня вночі та вранці на території Дніпропетровської області очікуються заморозки на поверхні ґрунту 0-2°. Рівень небезпечності I (жовтий). Синоптики попереджають про стихійне метеорологічне явище 2 рівня небезпечності. 

Зокрема, 10 травня також вночі та вранці на території Дніпротровської області очікуються сильні заморозки в повітрі та на поверхні грунту 0-5 градусів. Рівень небезпечності 2 - помаранчевий. Сильні заморозки можуть нашкодити сільськогосподарській галузі.

іо

Нагадаємо, раніше ми писали

Назавжди забудете про колорадів. Що посадити поряд з баклажанами