В Україні суттєво подорожчала диня. Скільки коштує диня в Дніпрі

Подорожчання динь в Україні – це не лише результат спекотного літа цього року. Ця тенденція вказує на більш глибокі зміни, пов'язані зі зміною клімату. Аномальна спека та посухи стають все більш частими явищами, що безпосередньо впливає на врожайність багатьох культур, зокрема і динь. Фермери змушені шукати нові сорти, більш стійкі до посухи та високих температур, а це потребує часу та додаткових інвестицій. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на east-fruit.com.

Цього тижня в Україні зафіксовано підвищення цін на дині, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. За словами учасників ринку, підвищення цін пов’язане, перш за все, з подальшим скороченням пропозиції даних баштанних. Так, спекотна посушлива погода негативно позначається зараз не тільки на якості цієї продукції, а й сприяє скороченню вибірок у місцевих господарствах.

Так, сьогодні дині з поля фермери готові відвантажувати по 15-25 грн/кг ($0,36-0,61/кг), що в середньому на 44% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Варто зазначити, що сезон реалізації дині з українських господарств зараз добігає кінця. При цьому, як стверджують виробники, торговельна активність на ринку зараз досить висока, що на тлі обмеженої пропозиції надає можливість продавцям підвищувати відпускні ціни.

Варто зазначити, що, попри істотне подорожчання в даному сегменті, дині сьогодні в Україні надходять у продаж в середньому на 20% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, раніше ми писали

Як зберігати сушку з яблок, щоб не було молі: дієві поради