Варення з гіркого перцю. Дуже смачно і пікантно
Заготівля на зиму — це завжди експеримент. Кожна господиня прагне здивувати рідних і гостей. Але якщо ви шукаєте щось справді незвичайне, час спробувати варення з... гострого перцю.
Звучить дивно? Можливо, але на смак це просто неймовірно. Таке варення поєднує в собі солодкість і легку гостроту, що робить його ідеальною приправою до сиру, м'яса або навіть просто для бутерброда.
Заготівля на зиму — це завжди експеримент. Кожна господиня прагне здивувати рідних і гостей. Але якщо ви шукаєте щось справді незвичайне, час спробувати варення з... гострого перцю.
Звучить дивно? Можливо, але на смак це просто неймовірно. Таке варення поєднує в собі солодкість і легку гостроту, що робить його ідеальною приправою до сиру, м'яса або навіть просто для бутерброда. Детальніше розповість Дніпровська порадниця.
Варення з гіркого перцю. Рецепт
Інгредієнти
Перець гострий — 1 кг.
Цукор — 1 кг.
Оцет (можна звичайний або яблучний) — 500 мл.
Сіль — 1 столова ложка.
Приготування
Гострий червоний перець потрібно помити, почистити від хвостиків та насіння.
Подрібнити: пропустити через м’ясорубку або блендером.
Поставити на вогонь у ємності з товстим дном, додавши цукор.
Варити протягом 1 години
Додати оцет та сіль і варити ще 10 хвилин.
Далі консервуємо, як зазвичай, в стерилізованих банках, або, якщо робили невелику порцію, зберігаємо в холодильнику.
Варення з чилі виходить дуже гарним — колір червоно-янтарний. А ось ті, хто пишуть, що гострота з перцю при варінні піде, — лукавлять. Страва дуже гостра, однак до м’яса, у невеликих кількостях, — саме те, що треба. Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали
Король осінньої консервації: як приготувати вогняний соус «Паприкаш»