Важкопоранений снайпер бригади з Дніпропетровщини зірвав наступ ворога

Важкопоранений снайпер 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади з Дніпропетровської області за позивним Лис під час бою знищив 13 окупантів. Ворожий танк почав працювати по позиціям ЗСУ, артилерія противника била без зупинку, а ворожа піхота готувалася до штурму. Ворог навіть не здогадувався, що прям біля їхньої засідки палює український снайпер. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію Січеславської бригади.

Вони під’їхали на танку, спішилися та почали готуватися йти на штурм наших окопів. До мене "долітали" лише уривки команд, що віддавав ворожий командир, але самі окупанти були як на долоні. Я не знав яка ситуація у хлопців на позиції. Але точно був впевнений що зроблю все, щоб ця мерзота туди не потрапила. Вже не є секретом, як ворог чинить з нашими полоненннми, як добиває поранених. Саме тому мій організм мобілізувався, мозок аналізував ситуацію з шаленою швідкістю і я почав працювати, - згадує снайпер Лис.

Гул танка та розриви ворожої арти допомогли бійцю непомітно відпрацювати по піхоті окупантів, яка залягла у готовності до бою.

Я прицілився - постріл, мінус один. Затих, знову навівся і знову ціль вражено. Потрібно було змінювати позицію, але щільний вогонь не давав мені такої можливісті. Я розумів, що мене ось-ось виявлять, тому мав діяти максимально швидко, - додає Лис.

За його словами, після ураження десятої цілі, по ньому почав працювати міномет.

Розриви були дуже близько, засипало землею, гілками, камінням. Я відчув як запекло у спині, але перш ніж перед очима настала темрява, я встиг зробити ще три постріла. Як потім вже з’ясувалася що теж влучні, - каже Лис.

Під час бою український снайпер отримав важкі уламкові поранення.

Після поранення я пролежав десь приблизно годин шість, чув як працювала наша артилерія, не пам’ятаю як мене знайшли і евакуювали, але вдячний нашим медикам за вчасну і кваліфіковану допомогу, - додає десантник.

Зараз Лис на лікуванні, але незабаром планує повернутися у свій підрозділ.

Нагадаємо, раніше ми писали, що технічний директор з Дніпропетровщини керує влучністю "партизанів", яких боїться ворог.