Важлива новина про виплати для ВПО: що змінилося у 2024 році

Внутрішньо переміщені особи, які отримують державну допомогу, отримають додаткові 6 місяців її виплати. Це стосується як тих, хто отримував допомогу до 1 серпня 2023 року, так і тих, хто звернувся за її призначенням вперше після цієї дати, повідомляє Дніпровська панорама.

Державна допомога внутрішньо переміщеним особам надається на один шестимісячний термін. Але для деяких категорій ВПО передбачено продовження виплат на додаткові 6 місяців.

Так, усі ВПО, які звернулися за призначенням допомоги до 1 серпня 2023 року, отримають її автоматично ще на шість місяців, тобто до 31 січня 2024 року.

ВПО, які звернулися за призначенням такої допомоги вперше після 1 серпня 2023 року, також отримають її на 6 місяців.

Однак, щоб отримувати державну допомогу упродовж 6 місяців, ВПО повинні працевлаштуватися на роботу упродовж трьох місяців або зареєструватися у Центрі зайнятості як шукачі роботи. Якщо цього не зробити, право на отримання допомоги втрачається через три місяці.

У Прозорому офісі можна як оформити згадану державну допомогу, так і звернутися до Центру зайнятості, представники якого теж тут консультують.

Певні категорії ВПО мають право на призначення державної допомоги на повторний шестимісячний термін, якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача такої допомоги менший, ніж 4 прожиткових мінімуми. У такому разі допомога буде продовжена автоматично без додаткового звернення.

Йдеться про осіб, які доглядають за дитиною віком до 6 років, за хворою дитиною; у кого в родині більше ніж три дитини до 18 років; інваліди I та II категорії; ті, хто доглядають за особами з інвалідністю або надають соціальні послуги.

Також раніше ми писали В Україні зможуть відключати світло за борги: Кабмін скасував мораторій