Вдарить мороз -15: погода на Новий рік 2024 в Україні та якою буде зима

Несподівана зима, яка прийшла у листопаді, для багатьох стала несподіванкою. Якою буде погода на найближчі дні, коли у листопаді стане холодніше, якою обіцяють зиму та якоб буде погода на Новий рік, про це розповість Дніпровська панорама.

Дуже холодні ночі будуть 22-23 листопада

Погода в Україні 21 листопада буде сніжною та місцями дощовою. Про це повідомляє Укргідрометцентр. У більшості областей стовпчики термометрів опустяться до -5...-12 градусів, а на Півночі та у північно-східних областях – до -12...-14 градусів.

За даними синоптика Наталки Діденко, дуже холодні ночі будуть 22-23 листопада - до 14 градусів морозу. 25-26 листопада буде новий циклон з дощами, мокрим снігом та сильним вітром.

Опадів в Україні побільшає вже з 25-26 листопада. Тоді в Україну ввірветься черговий активний циклон із дощами, мокрим снігом та сильним вітром.

снег в Каменском

Погода 21 листопада

В Україні 21 листопада буде хмарно з проясненнями. Синоптики прогнозують сніг, дощ та ожеледицю у західних, Житомирській, Вінницькій областях. Вітер в цей день буде переважно південно-східний зі швидкістю 5-10 м/с.

Як розповіла синптик Диденко, температура вночі 1-6° морозу, у західних областях та Криму від 4° тепла до 1° морозу; вдень від 2° морозу до 3° тепла, у більшості західних та південно- західних областях 3-8° тепла, на Одещині та в Криму до 11°.

В Україні вдарить -4

За даними meteoprog, 21 листопада Україну засипле снігом. Найнижча температура повітря буде на території Чернігівської області. Там температура повітря опуститься до -4...+1 градуса тепла. Найтепліше буде в Луганській області. Там температура повітря підвищиться до 0-6 градусів тепла.

Якою може бути погода в Україні взимку

Метеорологиня Вазіра Мартазінова розповіла, якою може бути погода на Новий рік 2024. Листопад і грудень особливо не відрізнятимуться від торішніх. За її словами, січень 2024 року в Україні буде малосніжним, опадів практично не буде.

Зима 2024 принесе сюрпризи

Синоптикиня Наталія Птуха також розповіла, що цієї зими буде менше холодів та інші "сюрпризи". Температура повітря взимку буде вищою за норму. А сам період холодів буде коротшим.

Синоптики також дали прогноз погоди в Україні на зиму 2023-2024 і розповіли, що мороз увірветься в країну вже з 1 грудня. Синоптики прогнозують, що ця зима буде досить сухою і опадів практично не очікується.

Цієї зими погода в Україні буде значно теплішою від норми, і сам період холодів буде коротшим.

Погода в Україні у грудні і на Новий рік 2024 знову здивує. Як прогнозують синоптики, грудень буде м'яким і теплим.

Завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова зазначила, що в останні роки зими в Україні "йдуть одна за одною" – вони неймовірно схожі. Так, "погода в грудні, як і в листопаді, практично не буде відрізнятися від тієї, яка була в минулому році".

Опадів буде мало. Причому через переважно плюсових температур це в основному буде сніг з дощем або мокрий сніг.

В середині грудня можливе різке похолодання з морозами до -15 градусів. Проте воно триватиме всього кілька днів. "Далі знову піде потепління. 

Погода на Новий рік 2024 в Україні

Погода на Новий рік знову не порадує українців снігопадами.

"Враховуючи попередній рік, йде така ж аналогія", – зауважила метеоролог. За її прогнозами, слід очікувати невеликий "плюс" в денні години і 0 або невеликий "мінус" в нічні. Опади якщо і будуть, то незначні і у вигляді мокрого снігу.

Нагадаємо, раніше ми писали

Введення в храм Пресвятої Богородиці: що потрібно зробити, щоб увесь рік був успішним