Вела заняття з дітьми російською: у Дніпрі розгорівся скандал через мову тренерки

Мовний скандал розгорівся у Дніпрі в одній з дитячих спортивних студій, де тренерка вела заняття з дітьми російською мовою. На прохання перейти на українську мову жінка відповіла, що «Хлопці в Бахмуті теж говорять російською». Про це повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на допис дніпрянки Катерини на сторінці «Освіта Дніпра – соціальна взаємодія, право захист, обговорення» у Фейсбук.

Жінка розповіла, що тренерка спілкувалася та вела заняття російською мовою.

Після заняття я запитала, чи є принциповою позицією порушення закону і чи прийнятно вмикати дітям рос. пісні, в той час, коли над головами пролітають і вбивають рос. ракети, і коли в світі достатньо пісень іншими мовами. На що мені відповіли: «А, вас не бентежить, що я говорю російською?» Кажу: «Дуже бентежить».

Так, хлопці в Бахмуті теж розмовляють російською.

До чого тут Бахмут? Вони там своє життя віддають, а ви тут цим маніпулюєте.

Я не маніпулюю. Не хочу лізти у політику.

Так це не політика. Це війна. В нашій країні! А ви виховуєте дітей російською включаючи їм пісні російською, – розповіла про інцидент Катерина.

Як не дивно, батьків дітей влаштовувала мова викладання і дві мами стали на захист тренерки, а жінку звинуватили в тому, що вона "розставляє кордони".

мовний скандал

мовний скандал

А от у коментарях тренерку почали критикувати дніпряни:

мовний скандал

мовний скандал

мовний скандал

Ми будемо слідкувати за подіями та повідомимо про реакцію управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради.

Нагадаємо, раніше ми писали: Кого підозрюють у вбивстві 16-річної школярки у П'ятихатках. Нові подробиці