Вершкова пасха: секрети пухкої та ароматної випічки

Великдень вже близько, а це значить, що час пекти пасхи! Сьогодні ми поділимося з вами рецептом неймовірно смачної вершкової пасхи, яка порадує вас своєю ніжністю, пухкістю та апетитним ароматом. Цей рецепт не потребує складних інгредієнтів чи багато часу на приготування. Дотримуючись простих інструкцій, ви зможете легко спекти чудову пасху, яка стане окрасою вашого святкового столу, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

10% вершки - 200 г;
Яйця - 3 шт.;
Свіжі дріжджі - 25 г;
Цукор - 230 г;
Розтоплене вершкове масло - 120 г;
Родзинки - 100 г;
Просіяне борошно - 650-700 г.

Рецепт пухкої вершкової пасхи

Приготування

  1. Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури, а вершки теплими. Аби під час вимішування збирати тісто до купи я використовую шпатель, але також можна використовувати силіконову лопатку або звичайну ложку (поверхню трішки присипайте борошном). 
  2. Пасочки формуйте так, щоб сухофрукти не були зверху, а форми заповнюйте на 1/3 і не більше; під час розстойки тісто має підійти аж до країв. 
  3. Формочки краще змастити вершковим маслом, тоді папір легко відійде. Готовим пасочкам обовʼязково дайте час охолонути. Випікати у режимі верх/низ при 160° протягом 25 хвилин, потім при 170° ще 5 хвилин.

Також раніше ми писали Найпростіший рецепт кексів за 5 хвилин, який ви ніколи не забудете (фото)