Весна 2023. Синоптики дали неочікуваний прогноз погоди в Дніпрі

Погода в 2023 році у Дніпрі та і в Україні вцілому очікується досить мінлива, постійні зміни циклонів приведуть до різких температурних перепадів в зимовий і літній період. Клімат країни змінюється, снігу стає менше, і вже не скрізь спостерігаються морози, які були 15-20 років тому, передає Дніпровська панорама.

Літо, навпаки, аномальне, у багатьох регіонах спостерігається сильна спека, а магнітні бурі часто провокують проблеми зі здоров’ям, нездужання, головний біль, підвищення або зниження тиску.

Весна буде досить мінливою, протягом трьох місяців можуть відзначатися різкі перепади температури в різних регіонах. 

У північних широтах відзначається арктичний клімат, тому не варто очікувати потепління. У березні та квітні можк спостерігатися холодна погода, можуть відзначатися заморозки, рясні снігопади.

В центральній частині України погода буде менш суворою. Відлига, танення снігу, підвищення температури до плюсових показників, перші весняні дощі будуть спостерігатися в квітні.

Прогноз погоди на весну 2023 року вказує, що в березні будуть відзначатися ще сильні морози, обмерзання і снігопади. У травні буде стійка тепла погода, навіть можуть відзначатися аномальні потепління і спека.

В південній частині весна настане строго за календарем. Наприклад, на кримському півострові тепло буде спостерігатися вже в березні 2023 року. Але сонячна погода буде змінюватися зливами з грозами, сильними вітрами. Дані умови характерні для приморських регіонів.

Нагадаємо, раніше ми писали

Морози міцнішають. Синоптик розповіла, коли в Дніпрі температура опуститься до -12 (Карта)