Відкрийте для себе світ домашньої халви: рецепт для початківців та гурманів

Халва - це не тільки смачний, але й корисний десерт. Вона багата на вітаміни та мінерали, а також є джерелом енергії. Приготувати халву вдома зовсім не складно, головне - мати бажання та трохи терпіння, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Насіння соняшника - 400 г
Цукор - 200 г
Вода - 55 мл
Яєчний білок - 1 шт (30 г)
Дрібка солі
Цукрова пудра - 1/2 ч. л.


Приготування

  1. Очищене насіння соняшника обсмажуємо на сухій пательні, постійно помішуючи, на середньому вогні до приємного золотистого кольору (10-15 хв). Відразу ж, поки воно гаряче, кладемо в блендер і подрібнюємо до стану пасти.
  2. Цукор змішуємо з водою і доводимо до кипіння. Варимо на середньому вогні 3-4 хв (до температури 115-120С). У цей час яєчний білок змішуємо з сіллю і збиваємо до піни.
  3. Продовжуючи збивати, додаємо цукрову пудру і збиваємо до піків. Тепер поступово вводимо гарячий сироп і збиваємо кілька хвилин. Додаємо пасту з насіння і перемішуємо.
  4. Кладемо у будь-яку форму, дуже добре утрамбовуємо, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на кілька годин або на ніч.

Також раніше ми писали Глоксинія на підвіконні. 5 простих секретів, як доглядати за красивою квіткою