Відомий український актор Дмитро Сова разом з тестем служить у ЗСУ (фото)

40-річний відомий український актор Дмитро Сова з понад 70 фільмами у доробку, з початком повномасштабної війни проміняв костюми та грим на військову форму. Зараз він захищає Україну на фронті, пліч-о-пліч зі своїми співвітчизниками. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Перші кроки до захисту

Дмитро разом із тестем вирушили до військкомату одразу після 24 лютого. Їм запропонували зачекати, тож протягом кількох днів вони розносили медикаменти, а потім приєдналися до добровольчої самооборони на блокпосту.

Згодом тестя призвали до тероборони, а Дмитро знову пішов до військкомату. Там, дізнавшись про його акторську професію, знову попросили зачекати. Не гаючи часу, він волонтерив, відвідував курси з тактики та медицини.

дмитро

актор Дмитро Сова

Навчання та служба

Зібравши необхідне екіпірування, Дмитро нарешті отримав повістку. Спочатку він потрапив до навчального центру, де став заступником командира взводу. Дмитро прагнув до рівноправних стосунків з бійцями, уникаючи зіркового статусу.

Після навчань він вирішив служити разом із тестем у бригаді тактичної авіації в Старокостянтинові.

Дмитро Сова пішов воювати

Спершу актор потрапив до навчального центру, де його призначили заступником командира взводу. Дмитро визначив свою тактику: він ставився до бійців, як до рівних і уникав поняття, що він – "зірка", яку всі повинні слухатися.

Після навчань Дмитро вирішив, що хоче служити разом із батьком своєї дружини. Він мав бажання потрапити саме до своїх, знайомих, щоб уникнути необхідності повністю адаптуватися до нових людей.

Це бригада тактичної авіації в Старокостянтинові. Я перебуваю в батальйоні охорони. Як проходить служба? Буває по-всякому,
– поділився Сова.

батьки

Старший брат Дмитра Петро (у центрі) з батьками

Підтримка та мрії

Неабияку підтримку Дмитру надає його дружина, акторка Дар'я Легейда. Дівчина також прагнула йти на фронт бойовим медиком, але через проблеми зі здоров'ям їй довелося залишитися в тилу. Зараз вона активно волонтерить, допомагаючи пораненим у госпіталях.

дмитро2

Віра в перемогу

Уся родина Сови з нетерпінням чекає перемоги та повернення Дмитра додому. Подружжя мріє про дітей.

дмитро сова1

Дружина Дмитра Сова і тесть

 

Історія Дмитра Сови – це лише один із прикладів мужності та самовідданості українців, які стали на захист своєї країни. Їхня стійкість та єднання неодмінно приведуть до перемоги!

дмитро сова

Бажаємо Дмитру та всім захисникам України щасливого повернення додому!