Відтепер в Україні майбутні водії можуть вивчати теорію самостійно

В Україні дозволили майбутнім водіям самостійно вивчати теоретичну частину перед іспитом на отримання водійського посвідчення, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на публікацію міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка.

Раніше це можна було робити лише в автошколах. Зміни внесли в рамках реформи сервісних центрів МВС.

Щоб скласти теоретичний іспит, слід звернутися до будь-якого центру МВС. У майбутньому послуга буде доступна і в ЦНАПах. 

Нововведення поширюються і на проєкт “Автошколи для осіб з інвалідністю”. 

Нагадаємо, що також дозволили складати практичний іспит для отримання водійських прав необмежену кількість разів. Упродовж року після завершення навчання в автошколі та отримання свідоцтва про теоретичну підготовку кандидат має: 

 необмежену кількість спроб для складання теоретичного іспиту;
 необмежену кількість спроб упродовж двох років з дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки для складання практичного іспиту. 
Також МВС оновили екзаменаційний лист практичного іспиту. Тепер у ньому чітко визначено типові помилки та критерії для оцінювання здібностей кандидата на право отримання водійського посвідчення.

Нагадуємо, раніше ми писали В Україні нові тарифи на електроенергію із 30 листопада. Скільки доведеться платити в Дніпрі