Виходить кожному за порцією. Але обов'язково попросять добавки. Страва з картоплі

Картоплю не дарма називають другим хлібом. Навіть не віриться, що картопля та страви з картоплі відомі нам не так давно. Обсмажена до рум'яної скоринки картопля виглядають дуже апетитно, а скільки страв готуються з відвареної картоплі, борошна та олії. Дніпровська панорама пропонує рецепт, який легко підійде як для вечері, так і для повноцінного обіду.

Інгредієнти для запеченої картоплі:

  • фарш – 400 г;
  • картопля – 750 г;
  • сир – 100 г;
  • сметана – 80 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • прованські трави – 1 ч. л

Приготування запеченої картоплі:

Картоплю чистимо і нарізаємо слайсами за допомогою овочечистки. Солимо картоплю, додаємо прованські трави, перемішуємо.

Форму для запікання змащуємо олією. Викладаємо більшу частину картоплі та рівномірно розподіляємо по поверхні так, щоб були закриті боки та дно форми.

запечена картопля

Помідор нарізаємо дрібним кубиком, солимо його і додаємо сметану, змішуємо. Моркву натираємо на дрібній тертці, а сир – на великій. Цибулю та часник пропускаємо через м'ясорубку.

До фаршу додаємо яйце, сіль, перець і пропущену цибулю з часником. Добре перемішуємо до однорідного стану.

запечена картопля

З фаршу формуємо кульки розміром з волоський горіх, викладаємо на картопля. Робимо невеликі заглиблення.

запечена картопля

Картоплю, що залишилася, викладаємо перегородками між кульками.

У поглиблення викладаємо помідори зі сметаною. Зверху посипаємо котлети тертою морквою.

запечена картопля

Форму закриваємо фольгою. Відправляємо в розігріту духовку на 30-40 хвилин за 200 градусів.

За 10-15 хвилин до кінця випікання знімаємо фольгу і посипаємо м'ясні кульки тертим сиром, додаємо.

запечена картопля

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали: На Дніпропетровщині знаходиться унікальне місце сили, яке зачаровує туристів з усього світу