Військовослужбовець ЗСУ наводив ворожі "Гради" на Нікополь

15 років тюрми з конфіскацією майна отримав зрадник, який наводив російські "Гради" на Нікополь. Чоловій случив у ЗСУ, але був агентом фсб. Він коригував ракетно-артилерійські та дронові удари рф по прифронтовій території на півдні Дніпропетровщини. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію від СБУ.

Правоохоронці встановили, що ворог намагався знищити портову інфраструктуру Нікополя та місцеві судноплавні засоби за допомогою координат, які передав зловмисник.

Серед основних завдань, які йому ставив ворог, було встановлення локацій підрозділів ЗСУ поблизу акваторії р. Дніпро.

Втім, військові контррозвідники СБУ своєчасно викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії і затримали. Це дозволило провести комплексні заходи для убезпечення Сил оборони від обстрілів з російських "Градів", ствольної артилерії та дронів-камікадзе.

За матеріалами української спецслужби суд призначив зраднику 15 років тюрми з конфіскацією майна, - йдеться у повідомленні СБУ.

За даними слідства, після початку війни віськовослужбовця ЗСУ дистанційно завербував кадровий співробітник фсб. 

До "уваги" агресора військовий потрапив через свою матір, яка проживає у тимчасово окупованому Енергодарі і контактує із російською спецслужбою.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану), - йдеться у повідомленні СБУ.

зрадник3зрадник2зрадник1

Нагадаємо, раніше ми писали, що мешканців міста Павлоград Дніпропетровської області попереджають про планові вибухи упродовж кількох тижнів.