Він виховав 50 дітей. На Дніпропетровщині не стало голови дитячого будинку сімейного типу Лискіних

Новомосковська громада осиротіла на незвичайну людину з великим серцем - не стало голови родини Лискіних - Віталія Олексійовича, який виховав 50 прийомних дітей. Про сумну звістку повідомив міський голова Новомосковська Сергій Рєзнік, передає Дніпровська панорама.

Сьогодні наша громада попрощалася із людиною з великим серцем. 

Віталій Олексійович Лискін був одним з перших в Україні батьків-вихователів. Разом з дружиною Ніною Іванівною вони створили дитячий будинок сімейного типу, у якому за більше, ніж 30 років в любові виховали 50 дітей. 

Віталій Олексійович був справжнім батьком для своїх вихованців. Своїм прикладом та мудрими порадами, своєю любовью та піклуванням, терпінням та повагою він виростив не одне покоління гідних людей, які на все життя запам'ятають щире і любляче серце свого батька.

Наша громада пишається тим, що така людина жила тут, поруч із нами. Пам'ять про Віталія Олексійовича буде завжди жити у наших серцях, - зазначив Рєзнік.

Лискіни

Лискіни

Лискіни – одні з перших в Дніпропетровській області та Україні розпочали свою діяльність як батьки-вихователі дитячого будинку сімейного типу. За час функціонування Ніна Іванівна та Віталій Олексійович виховали 50 дітей. Ніна Іванівна має Орден княгині Ольги ІІІ ступеня, Віталій Олексійович – орден «За заслуги» ІІІ ступеню. Крім того, Ніна Лискіна є членом кризової групи по підтримці новостворених сімей, разом з чоловіком є засновниками обласного благодійного фонду «Сяйво веселки».

У сім’ї Лискіних створено здоровий морально-психологічний клімат. Ніна Іванівна та Віталій Олексійович уважно слідкували за навчанням дітей, підтримували тісний зв’язок з педагогічними колективами навчальних закладів, де навчаються їх вихованці. Дбаючи про повноцінний розвиток дітей, залучали їх до навчання в музичній школі, занять у гуртках та секціях. У родині організоване змістовне спільне дозвілля та відпочинок. Для виховання та розвитку дітей створені належні житлово-побутові умови.

За прикладом батьків-вихователів у травні 2012 року розпочав свою діяльність і дитячий будинок сімейного типу Світлани та Андрія Лискіних.

Нагадаємо, раніше ми писали: Борис Філатов розповів. як з кожним вибухом Дніпро посилює допомогу для Сил Оборони