Віолетта, Марія, Ганна. Популярні імена для дівчаток у 2023 році

На вибір імені дитини впливають звучання, вимова, походження, значення, і навіть особисті асоціації. Деколи це зробити досить складно, особливо, якщо ім'я обирають для дівчинки. Дніпровська панорама зібрала найпопулярніші імена у 2023 році.

Поліна

Поліна - ім'я грецького походження, що походить від слова "polis", що означає "місто". Тобто Поліна можна тлумачити як "жителька міста" або "походить із міста". За іншою версією, його походження - від грецького імені Аполлінарія (від імені давньогрецького бога Аполлона) і означає "сонячна".

Ганна

Ім'я Ганна має єврейське походження: походить від імені Ханна, що означає "милість", "благодать" або "милосердя". У Старому Завіті Ханна була матір'ю пророка Самуїла.

Єва

З івриту Єва означає "подателька життя", але частіше перекладають як "жвава", "пустотлива". Єва – це персонаж Біблії та вважається першою жінкою на Землі. Згідно з Біблією, Єва була створена Богом як партнерка для першого чоловіка, Адама, у Раю. У біблійному контексті ім'я може тлумачитися як "життя" або "мати всього живого".

девочка

Марія

У єврейській традиції Марія походить від імені Miriam, що означає "вода" або "біля води". Міріам була сестрою Мойсея у Старому Завіті. У християнській традиції Марія – мати Ісуса Христа. Вона вважається найсвятішою матір'ю, і їй присвячені численні релігійні обряди та пам'ятні дні.

Анастасія

Анастасія – це жіноча форма чоловічого імені Анастасії. З давньогрецької мови перекладається як "воскресіння" або "повернене до життя". У християнстві це ім'я асоціюється зі святим воскресінням Ісуса Христа.

Віолетта

Віолетта – походить від латинського слова "viola", що означає "фіалка" – квітка з приємним ароматом та фіолетовим відтінком. Це ім'я асоціюється з природою та красою квіток.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як назвати донечку: 5 цікавих імен для дівчаток у 2023 році