Вижив завдяки думкам про трьох доньок. Боєць з Дніпропетровщини з кулею у серці дві доби діставався до своїх

Військовий з Дніпропетровщини з позивним Туз дві доби пересувався із травмованими кінцівками та кулею в серці, очікуючи евакуації. Чотири кульвих поранення він отримав при звільненні села Роботине на Запоріжжі ще у серпні. Тоді Туза привезли до запорізької лікані, де прооперували. Зараз проходить лікування у Вінниці. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Суспільне.

Спочатку чоловік й не зрозумів, що куля з шиї потрапила у серце. Це виявилося вже у лікарні.

Ніхто не міг навіть уявити собі, що поранення шиї може призвести до такого розташування кулі. У правому передсерді. Складне місце. Воно знаходилося саме в порожнині серця, - розповів військовий лікар Ярослав Тєлушко. 

куля у серцы

Сам Туз каже: й не підозрював, що поранення настільки серйозне.

Я не відчував, що в мене куля в серці, чесно. Лікар також казав, що не схожий ти на людину з кулею в серці. Потім зробили операцію, дійсно витягли кулю. Нічого я не відчував, в мене все боліло, в принципі, але серце не боліло, - розповідає військовий.
 
Окрім поранення у шию чоловік мав ще травми кінцівок - отримав складний перелом кісток обох передпліч, також дістав поранення ноги.

Трапилося це під час штурму Роботиного - потрапили у російську пастку з побратимами. Поруч стояв червоний будинок, дошками забиті вікна були, підозріло. Тому, що всюди вікна розбиті, а там дощечками забиті. Ми тільки туди, а звідтіля нас почали з кулемета накривати, ми почали назад відтягуватися у той час з іншого будинку, де хлопці наче зачистили, також почали накривати, - розповідає Туз. 

Рятуватися з отриманими пораненнями довелося самостійно - сам наклав турнікет. Після рушив до побратимів, але з пораненнями шлях зайняв дві доби. Туз каже: вижити допомогли думки про його трьох доньок - 12-річну Катерину, 8-річну Альбіну та 7-річну Анну.

Я так хотів їх побачити. Я про них думав. Лежу-лежу, думаю, я ще живий і поповз до пацанів своїх, і всю дорогу я виходив і думав, що за будь-яких обставин дочок побачу, - зізнається боєць.

доньки бійця
Після лікування та реабілітації військового чекає поїздка додому на Дніпропетровщину до доньок. А якщо здоров'я стане - повернеться до побратимів.

Раніше ми писали, що дніпрянин втік на фронт з лікарні, де його готували до операції на серці.