Влітку сподобається кожному: приготуємо смачний десерт з морозивом і фруктами
Літо - час, коли спека дістає навіть удома. Хочеться чогось освіжаючого та прохолодного. Дніпровська панорама пропонує неймовірний літній десерт з морозивом і фруктами.
Це дуже смачний та корисний солодкий десерт. Бо у фруктах дуже багато вітамінів, якими слід запасатися зараз перед холодною зимою. Перейдемо до приготування.
Складові:
Банани - 1 шт.
Ківі - 1 шт.
Абрикоси - 3 шт.
Нектарин - 4 шт.
Черешня - 8 шт.
Морозиво - 200 гр
Шоколад - 10 гр
Спосіб приготування:
- Приготуємо інгредієнти для фруктового салату. З бананів знімаємо шкірку, нарізаємо м'якоть маленькими кубиками.
- З ківі також знімаємо колючу шкірку, нарізаємо м'якоть кубиками.
- Абрикоси миємо, розрізаємо на дві частини, видаляємо кісточку, нарізаємо м'якоть кубиками. Абрикоси повинні бути стиглими, солодкими, але не дуже м'якими, щоб не перетворилися одразу на фруктове пюре.
- Нектарини також покращать смак фруктового салату своїм прекрасним ароматом та смаком, тому додамо їх у страву за наявністю, попередньо помивши, видаливши кісточку та нарізавши кубиками.
- Черешку миємо, вирізаємо кісточку, нарізаємо ягоди кубиками або великими шматочками.
- Усі приготовані фрукти кладемо у глибоку миску. Заправку можна підібрати за своїм бажанням: низькокалорійний натуральний йогурт без цукру, сметана або морозиво. Заправляємо сметаною, йогуртом чи жирними вершками.
- Перемішуємо. Ставимо салат на 20 хвилин у холодильник, щоб він трохи охолонув. Розкладаємо фруктовий салат за стаканами. За бажанням можна посипати тертим шоколадом та подрібненими горіхами. Якщо салат подаватиметься морозивом. То фрукти потрібно покласти в стакан, а зверху кульку морозива, що підтанула, і відразу подати до столу.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали, що справжня гастрономічна знахідка: приготуємо цікавий салат зі стручкової квасолі, курки та огірків.