В’язання шкарпеток та шиття білизни. Як у терцентрі Дніпра армії допомагають

У Дніпрі відвідувачі міського терцентру та центру соцдопомоги щодня для військових шиють балаклави, термобілизну, в’яжуть шкарпетки тощо. Кипить робота у класі шиття. Там слухачі відділення професійної реабілітації та соціально-побутової адаптації Міського центру соціальної допомоги – особи з інвалідністю – виготовляють балаклави й українські стяги. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

допомога ЗСУ1

Я місяць тут навчаюсь. Дуже хотіла шити, зараз от шию стяг, – показує Владислава Ткаченко.

Уже більше ніж сотню стягів пошив відвідувач центру Ігор Добрянський.

Виконую одну операцію, рівний шов. Подобається, що я можу допомогти ЗСУ, - каже чоловік.

допомога ЗСУ2

За час повномасштабного вторгнення слухачі відділення професійної реабілітації та соціально-побутової адаптації Міського центру соціальної допомоги виготовили та передали більше ніж 600 виробів.

допомога ЗСУ8

Це – маскувальні костюми та сітки, флісові шапки, балаклави та інше. Для наших відвідувачів – це й навчання, й допомога. У класі шиття навчаються 12 людей, – уточнила психологиня центру Наталя Ціпура.

Також активно волонтерять відвідувачки відділення денного перебування Дніпровського міського територіального центру в Індустріальному районі. 

Ми повинні бути корисними для наших хлопців. Хочемо свій маленький внесок у перемогу зробити. Зараз роблю оберіг – мотаночку у кольорах нашого стяга. Кожну вкладаю у шкарпетки чи білизну.  Зробили подібних вже понад тисячу, – показує Лідія Єлькіна.

допомога ЗСУ6

Зі словами молитви для оберегу вкладаю зшиту мною білизну у коробки, які передамо волонтерам. Ми – українці, й осторонь стояти неможливо», – ділиться відвідувачка терцентру Валентина Москаленко.

Підопічні та працівники терцентру періодично збирають та передають військовим, які у лікарнях та на фронті, зроблені власноруч речі, смаколики, засоби гігієни.

У Дніпровському міському терцентрі з початку повномасштабного вторгнення в Україну учасниці руху «Бабусі для ЗСУ» передали декілька тисяч в'язаних шкарпеток, килимків для сидіння, натільної білизни (в тому числі і для поранених), хендмейд-оберіги тощо, – уточнила заступниця начальника відділу Дніпровського міського територіального центру в Індустріальному районі Олена Грибанова.

Тільки сьогодні декілька десятків шкарпеток, натільної білизни бабусі передали волонтерам.

Дякую за допомогу. Хочу уточнити: якщо бажаєте допомогти, звертайтеся до волонтерів, які скажуть потреби на день, на тиждень. Це можуть бути засоби гігієни, одяг, білизна, смаколики тощо, – підсумувала волонтерка Лариса.

допомога ЗСУ5

Нагадаємо, раніше ми писали, як допомогти наблизити Перемогу, якщо немає грошей: варіанти волонтерства у Дніпрі під час війни.