Як квасити капусту. Календар на жовтень 2023

Можливо, ми когось здивуємо, але виявляється, є особливі дати, коли можна квасити капусту. Що потрібно знати господиням та на що звернути увагу, передає Дніпровська панорама з посиланням на ТСН.

Сприятливі дні для квашення капусти в жовтні.
Щоб вибрати вдалий день для соління капусти, треба орієнтуватися на зрілість качанів і фазу місяця. Передусім треба визначити готовність овочів до соління. Зрілий качан має бути щільним і пружним. Капусту, в якій багато пустот, краще використати для салату.

Яку капусту краще не солити

Краще не засолювати ранню капусту, молоді маленькі качани. Вони недостатньо тверді й дадуть мало соку. 
Сорти, призначені для зберігання, краще не використовувати для засолювання через те, що вони зазвичай мають жорстке листя, яке буде ламатися, а соку не дасть.

Не підходять для квашення "зелені" сорти, лише білокачанні.

Які фази місяця сприятливі для квашення капусти

Треба вибрати дні за місячним календарем.

Під час повні квасити капусту не варто, оскільки продукт може стати занадто м'яким і прісним. Коли місяць спадає, засолювати можна, але цей процес займе більше часу, тому є ймовірність, що капуста гірше просолиться. Капуста може вийти кислою, якщо її заквасити на молодик, а заготівля погано зберігатиметься.

Таким чином, найвдалішим періодом для квашення капусти є місяць, що зростає. Якщо засолити капусту саме в цей період, вона вийде хрумкою, в міру солодкою та кислою й пікантною, буде добре зберігатися без втрати смакових якостей.

Сприятливі для засолювання капусти дні в жовтні за місячним календарем

Найкраще буде засолити капусту в такі дні:

15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 жовтня.

квашенная капустакапуста

Які дні несприятливі для квашення капусти в жовтні 2023 року

Невдалою, найімовірніше, вийде капуста, якщо її засолювати 13, 14, 27, 28, 29 жовтня.

Яких помилок треба уникати під час квашення капусти

Капусту краще не квасити того самого дня, коли був зрізаний качан. Краще, щоб він полежав після зрізання один-два тижні.
Використання різних видів солі. Капусту требао квасити зі звичайною кухонною сіллю.
Засолювання капусти в невідповідний день місячного календаря.
Капустяна соломка погано ​утрамбовується в банці, через це заготівля не просолюється так, як потрібно.
Недостатньо розсолу, капуста темніє і починає псуватися.
Банку з засоленою капустою поставили ​​до дуже холодного приміщення, а для того, щоб капуста забродила, температура повітря має бути не нижче ніж 18 градусів.

Квашеная капуста

Нагадаємо, раніше ми писали

Коли хочеться солодкого, але слідкуєш за фігурою. Медовик, який можна при схудненні та здоровому харчуванні (Відеорецепт)