Як легко видалити кісточки з вишень та черешень. Прості лайфхаки

Літо – це пора не лише спеки та сонця, але й щедрого врожаю фруктів та ягід. Серед них особливе місце посідають вишні та черешні. Ці соковиті та ароматні ягоди не лише смачні, але й багаті на вітаміни та мікроелементи. Однак насолоджуватися вишнями та черешнями буває складно через кісточки, які заважають їсти та можуть зіпсувати десерт.

На щастя, існує декілька простих та швидких способів видалити кісточки з цих ягід, не псуючи їх ніжний смак та форму. Про це розповість Дніпровська порадниця

У цій статті ми поділимося з вами декількома лайфхаками, які допоможуть вам легко та швидко видалити кісточки з вишень та черешень. Особливо це  актуально, коли треба багато "перелускати" для консервації.

Кісточки з вишень чи черешень можна видаляти як вручну, за допомогою підручних засобів, так і за допомогою спеціальних – створені та продаються спеціальні машинки для видалення кісточок. Розповідаємо, як видаляти кісточки без особливих пристроїв.

Найвідоміший, напевно, спосіб видалення кісточок – за допомогою шпильки. Щоб витягувати кісточку за допомогою шпильки, потрібно використовувати її як ложку. 

Пінцетом кісточка витягується таким самим чином, як і шпилькою.

шпиль

Можна взяти пляшку з вузеньким горлечком, куди вставити ягоду так, щоб вона не падала всередину, та паличку. Паличкою пропихаєте кісточку всередину пляшки. Кісточки залишаються в пляшці, а ягоди – на поверхні.

Зубочисткою або шпилькою для волосся протикаємо вишню або черешню, а потім обертаємо зубочистку або шпильку навколо кісточки. Таким чином кісточка буде видалена, а ягоди залишаться соковитими і смачними.

шпиль2

Трубочкою для коктейлів можна виштовхувати кісточку з вишні чи черешні, а можна спробувати робити навпаки – втягуйте вакуумом кісточку на себе.

Мало хто знає, що в часникодавці є отвір, який ідеально підійде для видалення кісточок із черешень чи вишень.

Видалити кісточки з черешень або вишень можна за допомогою звичайного одноразового шприца, трохи його переробивши.

шпиль3

 
 Нагадаємо, раніше ми писали

Як подовжити життя пральної машини на 20 років. Секрети для кожної господині