Як отримати допомогу на дитину, народжену за кордоном. Покрокова інструкція

Допомога на дитину, народжену за кордоном. Її можна отримати. Що треба знати та який алгоритм дій. Про це розповість Дніпровська порадниця з посиланням на Дніпро соціальний.

Чи можна отримати допомогу на дитину, народжену за кордоном, дистанційно? Саме таке питання нам часто ставлять громадяни, які через війну евакуювалися до різних країн. То ж, враховуючи його беззаперечну актуальність, поспішаємо відповісти!  

Жінки можуть подати документи на отримання допомоги

Так, жінки, які зареєстровані в Україні, але народили дитину під час тимчасового перебування за межами країни у період воєнного стану можуть подати документи на отримання допомоги!

Як це зробити? Які потрібні документи

Потрібно надіслати до органу соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання (тільки фізичним рекомендованим листом!)   такі документи:
  заява одного з батьків (затвердженого зразка, відповідно до наказу Мінсоцполітики від 09.01.2023 № 3 «Про затвердження форми Заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги та компенсацій»);

  • копія паспорта;
  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • копія довідки про реєстрацію місця проживання (якщо у вас ID-картка);
  • документ, що засвідчує народження дитини, легалізований в установленому порядку, з перекладом на українську мову та нотаріальним засвідченням перекладу із мокрою печаткою нотаріуса (у разі народження дитини за межами України);
  • номер особового банківського рахунку для соціальних виплат, відкритого у банку України.

Документи подавати не пізніше 12 місяців з дня народження дитини

Після отримання документів органом соцзахисту населення і буде призначено допомогу на раніше відкритий особовий рахунок в банку.

Проте, зверніть увагу!  Як і у звичайному випадку, подавати документи на отримання допомоги слід не пізніше 12 місяців з дня народження дитини!

Нагадаємо, раніше ми писали

Небезпека зневоднення: як вберегти себе та своїх близьких